søndag den 29. september 2013

Mad skal der til...

Specielt når man får barselsbesøg...

Dette indlæg har været længe undervejs - der har været vældig meget at se til og tiden til at blogge har bare været rigtig sparsom. Men da Camilla kiggede forbi på barselsbesøg, måtte jeg jo servere et eller andet spændende, men samtidig skulle det også være nemt at gå til, for når man går hjemme med en lille baby, så køre alt jo på den lilles tidsplan...

Jeg valgte, efter nøje overvejelse, at lave en frittata. Jeg havde de fleste af ingredienserne hjemme (og de trængte til at blive brugt!) og det tog ikke syv lange og syv brede at lave plus det kunne passe sig selv i ovnen! PERFEKT! Dertil fik vi en råkost med æbler, nektariner, Castus Naturlig frugtbar med kakao i stykker og valnøddecroutoner.


Opskriften på min frittata kommer her:

Kartoffel-frittata med champignoner
1 revet bagekartoffel
1 rød peberfrugt
1 finthakket løg
salt og peber
paprika (efter smag)
½ bakke hvide champignoner
4 store æg, sammenpiskede
frisk timian (efter smag)
Olie til stegning

Forvarm ovnen til 180 grader. Varm olien op i en stor stegepande. Steg løg og kartofler og halvdelen af den røde peberfrugt, krydr med salt og peber og hæld dem over i et ovnfast fad. Rens og skær champignonerne i skiver. Steg dem og sæt dem til side. Rør paprika, æg og timian sammen og hæld det over kartofler og løg. Vend det forsigtigt sammen og drys de ristede champignoner over. Skær den resterende halve røde peberfrugt i strimler og læg den fint omkring øverst på frittataen.

Sæt frittataen i ovnen i ca. 20-30 minutter til den er hævet og gylden. Lad den køle lidt af inden servering og server sammen med råkosten.

Nu har vi fået for vane, Camilla og jeg, at servere dessert, når vi ses. Vi er vidst begge to lige stor fan af dessert, så det falder altid på et tørt sted og denne gang havde jeg valgt at lave en kage. Det glemte jeg dog ALT om midt i bleer og gylp, så jeg improviserede en lækker æble/nektarin crumble i stedet... Den var så skøn og sød, at det halve kunne have været nok. Vi fik en cremefraiche rørt med vanillesukker til og så gik vi ellers om bord i herligheden


Æble/nektarin crumble
(2 pers.)

1 æble
2 små nektariner (ferskner eller abrikoser kan også bruges)
lidt citronsaft
½ tsk. kanel
1 tsk. kakaonibs
55g hvedemel
55g sukker
60g koldt smør

Forvarm ovnen til 180 grader.
Skyld æble og nektariner og fjern henholdsvis kernehus og sten fra begge dele. Skær begge frugter i mindre stykker. Smør cocotterne godt med smør. Tilsæt halvdelen af sukkeret, kanelen, citronsaften og kakaonibs til frugterne og bland det sammen. Hæld blandingen i cocotterne.
Smuldr mel, resten af sukkeret og den kolde smør sammen til en grynet dej, som lægges på toppen af frugterne. Sæt cocotterne udækket i ovnen og lad en plade med stanniol være under risten, da safterne i frugterne sagtens kan gøre, at hele herligheden bobler over. Bages i ca. 20 minutter eller til overfladen ser gylden og sprød ud. Lad dem køle en smule af og server med flødeskum eller cremefraiche blandet med lidt vanillesukker.

Bon appetit...

2 kommentarer:

  1. Nøjs. Ikke dårligt at komme på barselsbesøg hjemme hos dig :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hehe nej det får jeg godt nok at vide, men pas på - man kan også godt risikere at få serveret grovbrød fra den lokale bager og pålæg, hvis man kommer på en "dårlig" dag ;) Og du er velkommen Bianca - bare sig til ;)

      Slet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...