Gå videre til hovedindholdet

En søndag morgen...

... der for mit vedkommende startede allerede klokken 5.15, hvor det stadig var buldermørkt! Mindstemusen var sulten og ældstebarnet synes ikke han havde lyst til at sove længere (til yrods for at han først lagde sig til at sove kl 20.30 i aftes). Så måtte jeg jo hive mig selv op og komme i gang med dagen...
Først nu her - to timer efter vi stod op (altså farmand ligger stsdig og bobler) er det ved at blive lyst og det minder mig om den lange mørke og kolde tid vi har i vente.
Men med mørke og kulde følger også hygge, varme tæpper, kakao og stearinlys... Før vi ved af det begynder forberedelserne til jul og efter det følger børnehavestart for ældstebarnet og ikke mindst hans tre års fødselsdag... Tiden løber og vi løber med...
I dag kommer farmor og farfar og besøger os. Vi har glædet os til at se dem igen og til at nyde dagen i deres selskab. Hvad skal jetes søndag gå med?

Kommentarer

  1. Selv om man kan være træt så tidligt om morgenen, så er der bare en helt velsignet ro, og det er et smukt syn, når lyset langsomt indfinder sig.

    Ja, det bliver unægteligt mørkere, men som du selv skriver, følger der også nogle dejlige ting i kølvandet.

    Hav et skønt og farverigt efterår!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er der helt sikkert og det er kærkomment herinde i midtbyen med lidt ro :)
      Faktisk synes jeg, at det er rart at årstiderne skifter, for hver årstid bringer noget dejligt med sig i en eller anden afskygning og jeg tror det ville være så trivielt og irriterende med bare den samme årstid næsten året rundt! Ikke noget for mig i hvert fald...
      Tusind tak og i lige måde Anita :D

      Slet
  2. Eeejh manner. Selvom din dag startede tidligt (og endda en hel del tidligere end min), så lyder det nu til at I har hygget jer en hel del, og har haft masser af hygge i vente :)
    Herhjemme har den stået på afslapning, lidt kagebagning, stearinlyshygge, putning på sofaen, krumme i tv'et og sidst men ikke mindst - praktikforberedelse! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jo tak, det har skam været rigtig hyggeligt, men ihh hvor er jeg grydeklar i skrivende stund! Tror det bliver tidlig sengetid i stedet for sy-tid til mig i aften ;)
      Det lyder nu altså også som om du har haft en skøn dag :D og sikke et held med alle indendørsaktiviteterne, for sikke et vejr vi har haft heroppe!

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh