fredag den 27. september 2013

En wok novices historie - endnu en ommer...

Jeg elsker mad, der er lavet i wok! Problemet er bare, at jeg ikke er særlig god til at lave det selv...
Jeg har slet ikke fantasien til at lave et fantastisk wok-måltid og jeg bliver ofte skræmt af wok opskrifter fordi der er så pokkers mange forskellige ting i!

Men jeg er ked af at jeg har en fin wok som bare står og ikke bliver brugt,  så derfor besluttede jeg mig for at forsøge med wok mad endnu en gang...

Jeg har fundet ud af at supermarkedet faktisk har gjort det at lave wok mad en del nemmere, for man kan købe færdigsnittede grøntsagsblandinger friske med bl.a. bønnespirer og alt muligt så du ikke behøver at købe en hulens masse ind for så at risikere, at det ikke bliver brugt til senere måltider - altså ren stop for madspild lige der!

Ned i kurven røg også nudler, woksauce, rød karrypasta, kokosmælk og en dåse babymajs sammen med en pakke svinekød i tern. Altsammen til den nette pris af 90 kr til aftensmad for 6 personer! Det synes jeg knagme er billigt! Okay både kød og grøntsagsblanding var på tilbud men alligevel en ret billig spise...

Alle ingredienserne kommer på bordet og jeg sætter i gang, men allerede fra starten af går det bare galt. Wokken er varmet fint op, men stegefladen i den er alt for lille i forhold til mængden af kødet, så i stedet for at kødet bliver stegt, så koger det altså... Ud med kødet på en tallerken og så i med grøntsager og stege stege stege. I med minimajs og svitse lidt videre - nudlerne (som selvfølgelig er blevet kogt i forvejen) vendes i og hele blandingen overøser jeg med en sur/sød sauce inden kødet kommer tilbage i for at blive varmet igennem igen.

Jeg HADER den der sur/sød sauce som bruges på al kinesermad og wokmad og denne gang er altså ingen undtagelse. Jeg skulle have fulgt mine instinkter og brugt min karrypasta og kokosmælk, for selvom det ser nok så appetitligt ud, så var mine smagsløg altså ikke med på vognen og det var kun for at gøre min kære mand lidt mere interesseret i denne ret, at den sauce blev brugt. Han er nemlig vild med den slags...


Men en ommer, det blev det! Så enten er det op på hesten igen eller også kommer min wok billigt til salg inden længe! Hvordan laver du wok mad???

4 kommentarer:

 1. Det der sur-sød-sauce er altså også noget fanden har skabt i vrede - desværre er vores holdninger herhjemme lig jeres. Min mand elsker det - jeg hader det! Ville bestemt også foretrække karry-versionen!

  Kinesisk, japansk, thai, whatever! er den nok ikke helt, men jeg har forsøgt at gengive, hvordan jeg laver en god wokret med kylling og masser af grøntsager - og du kan med fordel bruge andet kød også.

  Den ligger på min blog, lige her:

  http://garnkoglen.blogspot.dk/2013/05/wok-med-karry-kylling-og-masser-af.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhh hvor dejligt med en åndsfælle ;) og tak for inspirationen - det må jeg lige kigge nærmere på, for jeg kan da ikke bare give op!

   Slet
 2. Mine wok-retter ender ofte i gryderetter :D Jeg VIL altså have sovs til - så der kommer en ordentlig gang kokosmælk i og enten tomatpure eller karry... Og så briger jeg næsten altid ris. Julie har så svært ved pasta og specielt nudler (stadig ingen tænder) og Ida spiser også helst ris :)
  Men jeg kan rigtig godt li wok og har nok lidt samme problem som dig, med at jeg falder fra i opskrifter når jeg ser hvor mange ting der skal i!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil også sige, at skal man have ris til, så SKAL der også sauce til. Andet går simpelthen heller ikke herhjemme ;)
   Og så må vi hellere gå til kamp mod de der 100-ingrediens wok opskrifter sammen :D

   Slet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...