Gå videre til hovedindholdet

Buzzador middag - vi har testet Knorr!

Jeg havde set frem til denne kampagne, da jeg fik svar om, at jeg var så heldig at blive tester på Knorr Okse- og Grøntsagsbouillon.

Jeg kommer fra et hjem, hvor der er blevet brugt bouillon til en del retter og saucer ikke mindst, men har fået indtrykket forskellige steder fra, at bouillon i madlavningen er no go - det er simpelthen et snyde-trick og alt kommer til at smage ensartet... Hvad siger i her i blogland - er det tabu eller no go at bruge bouillon i sin mad?

Jeg kender Knorrs bouilloner meget godt og var spændt på, hvordan testen skulle løbe af stablen. Jeg havde forventet et inspirationshæfte med opskrifter eller lignende og ind ad døren kommer en ordentlig omgang bouillon sammen med et fint hæfte med Knorr udfordringen - Lav den perfekte Bolognese...

Fint - jeg er altid med på en udfordring og dette lagde op til, at man på en hel almindelig hverdagsaften inviterede venner og/eller familie hjem til en lækker pastaret evt. kunne man afprøve den bolognese opskrift som fulgte med i pakken. Det valgte vi at gøre. Det blev dog ikke på en hverdagsaften, da jeg ikke normalvis bruger vin i maden til hverdag...

Knorrs fortolkning på Den perfekte Bolognese til 4 personer er som følger:

1 løg
1 stor gulerod
1 stængel selleri
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
Pasta (evt. halv fuldkorn, halv alm. pasta)
400g hakket oksekød
2 dl rødvin
1 spsk. koncentreret tomatpure
2 Knorr Okse bouillonterninger
1 dåse flåede tomater
1 spsk. tørret basilikum
frisk basilikum og revet parmesan til at pynte med

Fremgangsmåde:
Hak løg, gulerødder og selleri fint og svits af i olie under omrøring til løgene er klare. Tilsæt finthakket hvidløg og oksekød og svits det med til kødet tager farve. Tilsæt rødvin og lad det koge næsten væk.
Tilsæt tomatpure, bouillonterninger og tomater (og basilikum). Lad det hele simre i ca. 30 minutter.

Server med friskkogt pasta og drus med rigelige mængder af friske krydderurter og revet parmesan.

Så langt så godt...

Det foreslås, at man koger pastaen i Grøntsagsbouillonen i stedet for i vand med salt, for så slipper man for at den klistre sammen og så smager den af mere... Jeg må sige, at det er rigtigt! Jeg har aldrig brudt mig om fuldkornspasta, men jeg tog halv af det og halv almindelig pasta og kogte det sammen i grøntsagsbouillonen og aldrig har jeg da fået mere velsmagende pasta! Jeg ville nok ikke gøre det med frisk pasta, men når vi igen skal have tørret pasta, så ryger det altså lige i en omgang grøntsagsbouillon i stedet...

Her er så resultatet af mine anstrengelser i køkkenet:


Jeg beklager billedkvaliteten, men det er altså en udfordring i sig selv at være madblogger om vinteren med de ringe lysforhold - specielt når man har enormt dårlige spisebordslamper!

Hvordan var retten så, spørger du mig nok og det skal jeg fortælle dig... Den var god - ikke den bedste eller mest perfekte bolognese efter mine smagsløg, men den var god.

Jeg bryder mig ikke rigtig om at bruge alkohol i min mad, mest fordi jeg ikke drikker andet end hvidvin (som jeg så også gladeligt bruger i en omgang risotto!) så det var lidt en hurdle for mig at bruge rødvin i denne ret. Jeg synes det smagte igennem af rødvin, men den sammen med bouillonen gav en god dybde til kødet, så det smagte af oksekød.

Når jeg selv kaster mig ud i bolognese, bruger jeg faktisk næsten de samme ingredienser. Jeg laver en stegebase på bacon, jeg tilsætter lidt brun farin, citronsaft og oregano. DET er min perfekte bolognese og den går rent ind hver gang!

Selv skriver Knorr om sine bouilloner:
  • Giver god, fyldig smag til pasta og bolognese, men også til sauce, supper og gryderetter
  • Erstatter salt i madlavningen
  • 1 terning giver 3 liter bouillon
  • Opskrift og ingredienser er fremstillet af erfarne kokke
  • Sørger for at pasta/spaghetti ikke klistre sammen
  • Findes i syv forskellige smagsvarianter: Okse-, Grøntsags-, Svine-, Hønse-, Lamme-, Fiske- og Klar bouillon.
  • Størrelse: 12 eller 6 terninger
  • Sælges i de fleste dagligvarebutikker som Bilka, Føtex, Superbest, Spar DK og Kvickly
  • Ca. pris: 19,95 kr.
Med en pris, som er næsten tre gange så dyr som det billigste mærke, så har Knorrs bouillon ofte været den jeg er gået udenom pga. budgettet, men nu har jeg fået lov til at smage hvordan den er og jeg kan med fasthed i stemmen sige, at der er SÅ meget mere smag i disse terninger end de tørre størrelser, man kan få for billige penge i fx Netto. Terningerne fra Knorr er bløde og opløses let i kogende vand eller i retten du er ved at lave - ikke ligesom de andre, hvor man nærmest skal hakke dem i stykker før de bliver opløst.

Da jeg tit laver suppe med bouillon, har jeg også prøvet Knorrs Grøntsagsvariant til dette formål og må sige, at det giver mine supper en mere fyldig smag. Bl.a. har jeg prøvet at bruge det i min kartoffel/gulerodssuppe, (som jeg til min store skam aldrig har præsenteret på bloggen kan jeg se!) og suppen får meget mere liv end før, hvor jeg bare brugte en af de tørre terninger... Der er virkelig meget smag i og det med at du kan erstatte salten i din madlavning passer også. Jeg er altid bange for at oversalte min mad og det sker aldrig, når jeg har brugt sådan en terning...

Men flere pastaretter blev det ikke til indenfor testperioden desværre - jeg havde simpelthen ikke tid pga. sygdom og deslige, så jeg må prøve mig frem og berette om resultaterne senere. Jeg har delt med venner og familie, så de også kan få glæde af godterne fra Knorr...

Har du erfaring med Knorrs Bouilloner?



Kommentarer

  1. Tør da godt indrømme, at der af og til ryger en bouillonterning i maden herhjemme - det kan virkelig lige give det sidste, hvis en sovs, gryderet eller kødsovs mangler dybde.

    Og er helt enig - Knorrs ER de bedste - de billige kommer ikke indenfor herhjemme.

    Dit trick med pastaet kender jeg ikke, men det skal bestemt afprøves :-)

    SvarSlet
  2. Jeg bruger tit Knorrs bouillonterninger i mine grøntasagsupper -enten grøntsags- eller hønsebouillonterninger.

    Det er OK at bruge bouillonterning til hverdagsmaden. De fleste af os har jo ikke flere timer at lave med i, så når der findes et godt alternativ, hvor ikke bruge det?

    SvarSlet
  3. Jeg har ikke et "fy" forhold til det, men det er ikke såå ofte det blir brukt. Untatt til sauser. Da får den ofte en tur;)

    Om jeg nå skal bruke buljongterninger, er det knorr jeg bruker - og de købes kun når de er på tilbud;)

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo