Ja, de er akkurat lige så syndige som de lyder!
Det er utroligt, at man kan få noget så lækkert ud af en overmoden banan og en hengemt værtindegave, når man er ved at gå i panik over, at man skal have feriebrød med på arbejde og bare ikke orker det helt store. De her orker man godt at lave og i flere variationer endda...
Jeg hev min muffinbog ned fra hylden - den har ikke svigtet mig før og da jeg så opskriften, var jeg solgt! Det ville tage mig 10 minutter plus bagetid og så skulle de bare pyntes fra morgenen af inden jeg skulle ud af døren...
Se selv om du har lyst til at gøre kunsten efter...
Til 12 kager skal du bruge:
100g blødgjort smør
100g sukker
2 æg
100g mel
3/4 tsk bagepulver
1 meget moden, moset banan
Pynt:
Dulce de leche (karameliseret mælk)
Chokoladespåner
Forvarm ovnen til 190 grader.
Mos bananen. Pisk smør og sukker sammen i en skål, til det er let og luftigt. Tilsæt æg, mel og bagepulver og pisk det sammen til blandingen er jævn. Fold derefter den mosede banan i.
Fordel bandingen i papirformene og bag dem midt i ovnen i 12-15 minutter, til de er hævede, faste i midten og gyldne på toppe. Tag kagerne ud af ovnen og stil dem på en rist til afkøling.
Når kagerne er helt kolde smøres dulce de lerche på toppen og drys med chokoladespåner.
Det er vidst ikke kun mig, der synes de er et hit, når en kollega helt spontant siger "jeg bliver helt glad i min mund!" samtidig med at han tager kagen i to bidder!
Som en lille sidenote kan jeg da nævne, at de er ganske lækre med chokoladestykker i og uden karamel på toppen...
Bon appetit...
Det er utroligt, at man kan få noget så lækkert ud af en overmoden banan og en hengemt værtindegave, når man er ved at gå i panik over, at man skal have feriebrød med på arbejde og bare ikke orker det helt store. De her orker man godt at lave og i flere variationer endda...
Jeg hev min muffinbog ned fra hylden - den har ikke svigtet mig før og da jeg så opskriften, var jeg solgt! Det ville tage mig 10 minutter plus bagetid og så skulle de bare pyntes fra morgenen af inden jeg skulle ud af døren...
Se selv om du har lyst til at gøre kunsten efter...
Til 12 kager skal du bruge:
100g blødgjort smør
100g sukker
2 æg
100g mel
3/4 tsk bagepulver
1 meget moden, moset banan
Pynt:
Dulce de leche (karameliseret mælk)
Chokoladespåner
Forvarm ovnen til 190 grader.
Mos bananen. Pisk smør og sukker sammen i en skål, til det er let og luftigt. Tilsæt æg, mel og bagepulver og pisk det sammen til blandingen er jævn. Fold derefter den mosede banan i.
Fordel bandingen i papirformene og bag dem midt i ovnen i 12-15 minutter, til de er hævede, faste i midten og gyldne på toppe. Tag kagerne ud af ovnen og stil dem på en rist til afkøling.
Når kagerne er helt kolde smøres dulce de lerche på toppen og drys med chokoladespåner.
Det er vidst ikke kun mig, der synes de er et hit, når en kollega helt spontant siger "jeg bliver helt glad i min mund!" samtidig med at han tager kagen i to bidder!
Som en lille sidenote kan jeg da nævne, at de er ganske lækre med chokoladestykker i og uden karamel på toppen...
Bon appetit...
Hvor lyder det helt fantastisk lækkert!! :D
SvarSletnymaane.blogspot.dk
Tusind tak! :D De var også bare skønne!
Slet