fredag den 4. marts 2016

Fuldkornsbrød med honning

I forbindelse med at vi skulle fejre Elias' fødselsdag for familien, skulle der selvfølgelig også noget mad på bordet. Jeg valgte at bage noget af brødet selv, da vi besluttede os for at lave koldt bord, så Elias også kunne føle, at vi spiste sammen med ham.

Da jeg kiggede skabene igennem efter ingredienser til brødet, havde jeg en rest fuldkornshvedemel og bagpå var der en opskrift. Den så nem og lige til ud, så den sprang jeg på og fik to meget lækre brød ud af det... Det skal selvfølgelig deles...


Fuldkornsbrød med honning

2 brød

400g fuldkornshvedemel
600g hvedemel
6 dl lunken vand
50g gær
2 spsk. olie
2 tsk. salt
1 tsk. honning (med top)

Opløs gæren i vandet. Tilsæt fuldkornshvedemelet, dernæst salt, olie og honning. Spæd til med hvedemelet og ælt dejen igennem i mindst 5 minutter. Dejen skal være lidt klæbrig.
Lad dejen hæve i ca. 30 minutter ved stuetemperatur. Herefter slås luften ud af dejen og form 2 brød. Jeg brugte runde hævekurve til mine brød, men du kan sagens forme dem og lade dem hæve på en bageplade. Brødene skal efterhæve i ca. 30 minutter ved stuetemperatur, hvorefter de evt. ridses og pensles med mælk eller vand. Bag brødene i en forvarmet oven i ca. 30 minutter ved 200 grader (varmluft).

Lad brødene køle af på en rist. De kan med fordel fryses til de skal bruges, optøes og lunes i ovnen inden brug.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...