torsdag den 10. marts 2016

Hvedebrød, så det batter...

Efter vi har været igennem en måned, der har været ret presset rent økonomisk, er vi begyndt at tage mange tiltag herhjemme for at spare endnu mere på pengene i daglig dagen...

Vi bager nu mere vores eget brød selv. Ikke rugbrød, for det er jeg sindssygt ringe til at bage, så det bliver til det brød, der spises til morgenmad, mellemmåltider osv.

Vi er rigtig glade for boller herhjemme, men nogle gange kan jeg godt hungre efter et rigtig lækkert skærebrød. Jeg er primært vokset op med franskbrød til eftermiddagskaffen og rundstykker til morgenmaden om søndagen og det fik jeg lyst til igen. Jeg dykkede ned i min samling af bagebøger og fandt en simpel opskrift, som var lige ud af landevejen.


Opskriften her giver to dejlige brød...

Formfranskbrød

50g gær
50g smør
6 dl mælk
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 kg hvedemel

Du kan med fordel tilsætte 3-korns eller 5-kornsblanding til dejen for at få en grovere variation.

Gæren smuldres i røreskålen. Smelt smørret og hæld mælken i. Lad blandingen blive lunken. Hæld lidt af blandingen over gæren og rør gæren ud heri. Tilsæt resten af mælken. Herefter tilsættes lidt af melet først, dernæst slat og sukker og det meste af melet. Slump dig frem til mængden af mel - jeg bruger ca. 900 g i dejen, for hvis dejen bliver alt for tør, så bliver franskbrødet det også. Ælt dejen til den bliver helt blank og glat. Dejen skal kun lige slippe skålen.

Lad dejen hæve lunt og tildækket til den er dobbelt størrelse (det tager herhjemme ca. 35-40 minutter). Vend dejen ud på meldrysset bord, del den i 2 portioner, der æltes let og formes til aflange brød, som lægges i smurte forme. Efterhæv til brødene lunt og tildækket til de har dobbelt størrelse (det tager ca. 20 minutter herhjemme).

Bag brødene på nederste rille i forvarmet ovn i ca. 35-40 minutter ved 200 grader (varmluft). Tag formene ud af ovnen, lad brødene afkøle lidt heri og vend derefter brødene ud på en rist og lad dem køle helt af.


2 kommentarer:

  1. Rigtig god idé med hjemmebagt brød. Jeg synes desværre ofte allerede mit hjemmebagte brød er lidt tørt dagen efter, men det kan være at jeg skal prøve din opskrift.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg kan godt lide, at der er lidt mere gods i hjemmebagt brød og et tip til at brødet kan holde sig lækkert lidt længere er, at man ikke tilsætter hele den melmængde der er angivet (gerne 50-100g mindre), hæv gerne dejen lidt længere end opskriften siger og lad brødene køle helt af inden de kommes i plastposer, der lukkes med poseklemmer :) Sådan jeg fået mine brød til at forblive friskt i hvert fald op til tre dage efter de er bagt. Og så ryger det altså en tur på brødristeren derefter...

      Slet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...