mandag den 22. august 2016

Lidt ud af det blå: rabarberdrømme...

Nu hvor sommeren har vist sig lidt fra den omskiftelige side, så længes jeg efter smagen af sommer og en af dem er for mig rabarber... Dem, der læser med her på bloggen ved også, at vi er kæmpe fans af rabarber herhjemme og det er i alle afskygninger...

Så da jeg kunne plyndre min egen lille rabarberplante på altanen og tilmed fik nogle forærende af en af mandens venner, så tøvede jeg ikke med at kaste mig ud i nogle nye opskrifter.

Det blev til både rabarbermuffins med chokolade og pund til pund kage med rabarber. Førstnævnte gik til mine kollegaer som feriekage og sidstnævnte tog manden med om til vennerne, der havde foræret os rabarberen, så de også kunne nyde lidt godt af dem...Rabarbermuffins med chokolade
12 stk.

Du skal bruge: 
100g smør
2 æg
125g sukker
100g hvedemel
25g kakao
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
4 stilke rabarber (det kommer an på størrelsen - er dine stængler små som mine var, så brug gerne det dobbelte)
50g mørk chokolade
12 muffinforme

Smørret smeltes i en gryde ved lav varme. Æg og sukker piskes let sammen og det smeltede smør røres i. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål for sig og vend dem derefter ned i æggemassen. Rabarberne gøres rene og skæres i ca. 1 cm tykke skiver. 
Ovnen tændes på 170 grader. Hak chokoladen groft. Vend chokolade og rabarber i dejen og fordel dejen i muffinformene med et par skeer.
Muffinerne bages i ovnen i ca. 25 minutter. Tag dem ud og lad dem afkøle en smule inden servering.
Pund til pund kage med rabarber
6-8 personer

Du skal bruge: 
4 æg (ca 275g)
275g blødt smør
275g sukker
275g hvedemel
275g rabarber

Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Vej dernæst æggene med skal og resten af ingredienserne af efter samme vægt som æggene. Man skal bruge samme mængde af alle ingredienser hele vejen igennem.
Rør smør og sukker sammen. Tilsæt æg ét ad gangen mens der røres. Tilsæt mel og rør det godt sammen. Fordel dejen i en lille bradepande eller springform beklædt med bagepapir. Rabarberne renses og skæres i 2-3 cm lange stave. Tryk rabarberstavene ned i dejen og slut af med et drys af perlesukker hen over kagen. Bag kagen i 20-25 minutter.

Opskrifterne faldt jeg over i Femina Magazine Cookie nr. 1 juli 2016 og personligt var jeg mest til de lækre muffins, som med deres kombinerede sødme og syrlighed blandet med den lidt bitre chokoladesmag forskønnede min dag! Manden var mere til den lyse, lidt tungere pund til pund kage. Begge dele blev selvfølgelig serveret med den tro følgesvend, som cremefraiche er til alt med rabarber herhjemme...

God fornøjelse med bagelysten derhjemme...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...