Den opmærksomme læser, har nok efterhånden opdaget, at jeg ELSKER fisk (og skaldyr) og er altid på opdagelse efter nye måder at tilberede på og ikke mindst hvilken slags tilbehør jeg kan servere til...
Spis Bedre (som er et magasin jeg vildt gerne ville have abonnement på) er rigtig gode til at variere deres bud på fisk, tilberedningsmåder og tilbehør og her er en opskrift, jeg kastede mig over med en appetit af en anden verden.
Denne ret er simpelthen blød og lækker og nu ved jeg godt, at mascarpone ikke er en helt billig ingrediens, men den er det hele værd! Det er hverdagsluksus af højeste standard - selvfølgelig kan du også vente med at nyde det til weekenden, men fordi det ikke tager meget mere end 35 minutter at forberede og tilberede alt i alt så kan det godt presses ind på en hverdag (i hvert fald herhjemme)...
Beklager det knapt så gode billede - retten er ikke voldsom fotogen!
Og nu til det, som det hele handler om, opskriften:
Til 4 personer, skal du bruge:
4 porre
1 bdt. frisk dild
1 spsk. smør til stegning
150g mascarpone
1 dl mælk
salt og peber
4 stykker laksefilet uden skind
saf og skal af ½ citron
Tilbehør:
800g små nye kartofler
Ovnen tændes på 200 grader. Porrerne renses og skæres i tynde skiver. Hak dilden fint og steg porrerne i smørret på en pande ved middel varme i 2-3 minutter til de er møre. Tilsæt dernæst mascarpone og mælk og rør det ud i porrerne sammen med halvdelen af dilden. Krydr med salt og peber.
Porreblandingen fordeles i bunden af et smurt ovnfast fad. Læg laksestykkerne henover og dryp med citronsaft og drys med citronskal. Bag retten i ovnen i ca. 20 minutter til laksen er gennemstegt.
Kartoflerne skrubbes og koges i let saltet vand.
Inden servering drysses resten af den hakkede dild over retten og server sammen med de kogte kartofler.
Bare vent til jeg fortæller om, hvordan resterne af denne ret kan bruges til at lave den ultimative comfort food ret!
Bon appetit...
Spis Bedre (som er et magasin jeg vildt gerne ville have abonnement på) er rigtig gode til at variere deres bud på fisk, tilberedningsmåder og tilbehør og her er en opskrift, jeg kastede mig over med en appetit af en anden verden.
Denne ret er simpelthen blød og lækker og nu ved jeg godt, at mascarpone ikke er en helt billig ingrediens, men den er det hele værd! Det er hverdagsluksus af højeste standard - selvfølgelig kan du også vente med at nyde det til weekenden, men fordi det ikke tager meget mere end 35 minutter at forberede og tilberede alt i alt så kan det godt presses ind på en hverdag (i hvert fald herhjemme)...
Beklager det knapt så gode billede - retten er ikke voldsom fotogen!
Og nu til det, som det hele handler om, opskriften:
Til 4 personer, skal du bruge:
4 porre
1 bdt. frisk dild
1 spsk. smør til stegning
150g mascarpone
1 dl mælk
salt og peber
4 stykker laksefilet uden skind
saf og skal af ½ citron
Tilbehør:
800g små nye kartofler
Ovnen tændes på 200 grader. Porrerne renses og skæres i tynde skiver. Hak dilden fint og steg porrerne i smørret på en pande ved middel varme i 2-3 minutter til de er møre. Tilsæt dernæst mascarpone og mælk og rør det ud i porrerne sammen med halvdelen af dilden. Krydr med salt og peber.
Porreblandingen fordeles i bunden af et smurt ovnfast fad. Læg laksestykkerne henover og dryp med citronsaft og drys med citronskal. Bag retten i ovnen i ca. 20 minutter til laksen er gennemstegt.
Kartoflerne skrubbes og koges i let saltet vand.
Inden servering drysses resten af den hakkede dild over retten og server sammen med de kogte kartofler.
Bare vent til jeg fortæller om, hvordan resterne af denne ret kan bruges til at lave den ultimative comfort food ret!
Bon appetit...
Faldt lige over din blog og mums, dette ser lækkert ud!
SvarSletHejsa Tine :) Velkommen til og tak for den søde kommentar!
Slet