Gå videre til hovedindholdet

Macarons - mit første forsøg

Taget i betragtning at jeg, med min lchf-livsstil, prøver at undgå sukker så meget som overhovedet muligt, har der været rimeligt meget kage både på min Instagram profil og i de seneste indlæg herinde...

Jeg kan godt mærke, at jeg savner at bage og mærke det søde køkken og det var nok også det, der fik mig til at kaste mig over et nyt eksperiment. Det ligner også mig at vente med at prøve de hotte ting, til de først er gået af mode og det samme er sket her. Der har været så meget hype over de der macarons, at jeg tænkte, det var alligevel en kende for svært, til at jeg havde lyst til at kaste mig ud i det.

Sidste år fik jeg et macaron-sæt forærende med tyller, mønsterark, sprøjteposer og en underlig dims, som jeg ikke aner, hvad skal anvendes til... Da min mand så for nylig skulle til rund fødselsdag hos én af dem, som havde foræret mig sættet (og som jeg ved elsker søde sager), måtte jeg nødvendigvis også vise, at jeg satte pris på gaven og i det mindste gøre et forsøg på at lave de berygtede små fancy mandelkys.


Det er en svær disciplin at bage de små himmerigsmundfuld og få dem afbalanceret godt i smagen, så de hverken bliver for søde eller for mærkelige, for ikke at tale om at de får de der "fødder"... Jeg synes faktisk at jeg slap rimeligt godt af sted med det. Jeg brugte en opskrift ovre hos Maja Vase og fyldet var en færdiglavet nødde- og chokolade creme fra Coop.

Ingen automatisk alternativ tekst tilgængelig.

Og pakket fint ind til gave udgjorde de sig også ganske glimrende. Modtageren blev i hvert fald meget glad og sagde de smagte skønt!


Så mon ikke de skal have et forsøg mere til jul og måske endda i skøn forening med at andre bageteknikker prøves af...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh