Gå videre til hovedindholdet

LCHF inspiration og anbefalinger

Nogle gange gad jeg godt, at være en af de der madbloggere, der selv udviklede opskrifter fra bunden af, men sandheden er, at det har jeg simpelthen bare ikke tiden til! I stedet sætter jeg min lid til alle de andre dygtige bloggere rundt om i verden og gennemtrawler nettet for lækre nye opskrifter. Så dette indlæg er en hyldest og en stor tak til dem, der gør min madlavning mere spændende og varieret. For selvom jeg lever på LCHF, så har jeg stadig samme tendens til at falde tilbage på de samme 10 kendte opskrifter og så køre dem på repeat med et lille afbræk indimellem...


I weekenden afprøvede jeg fx denne lækre millionbøf med blomkålsmos. Jeg har ikke fået millionbøf siden jeg startede LCHF, fordi jeg ikke har kunne finde en opskrift jeg brød mig om. Denne gik rent ind! Også hos de, som ikke lever på LCHF og det er jo altid et plus!

Jeg har efterhånden nævnt nogle gange her på bloggen, at jeg ikke rigtig gør mig udi LCHF bagværk. Jeg savner ikke konventionelt brød eller den følelse af oppustethed, som det bragte med sig, men nogle gang er det rigtig rart lige at få en god skive kernebrød (uden chokoladen) eller melfrit franskbrød (specielt når vi har rugbrødsaften på de travle dage) og så er de opskrifter jeg har linket til her, mine go-to opskrifter.




En anden ting jeg ikke har fået siden jeg startede LCHF er tærte. Før kunne vi sagtens spise tærte en gang om ugen og jeg synes det var nemt og lækkert. Nu har jeg fundet en måde at lave tærte på, så jeg kan nyde det en gang imellem.

 
Indimellem kan jeg godt savne pasta, men jeg synes jeg har fundet gode alternativer i at bruge squash og spidskål i stedet. Jeg er ikke så meget til den der æggepasta man kan lave på LCHF. Fx har jeg lavet denne spidskåls carbonara - den er mega lækker!


Jeg bruger også spidskål til min høns i asparges, når de andre får tarteletter. Jeg kan godt savne sådan en lækker sprød tartelet til min høns i asparges, men det har disse lækre tarteletter vendt og og ned på, så når der skal gøres lidt ekstraordinært ud af det, så laver jeg dem for fremtiden.


Kommentarer

  1. Tusind tak fordi du deler!!! Jeg er ny i LCHF men blev motiveret til at prøve noget nyt :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen det var skam så lidt! Det kan godt være lidt af en jungle at finde rundt i og så er det altid rart med en pejling 😊 dejligt at du har kastet dig over LCHF og håber du er glad for det indtil videre 😊

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo