Gå videre til hovedindholdet

Lyserød Lørdag 2019

Jeg vil starte med at sige, at dette ikke er reklame. Jeg er bare mega stolt og har max optur over at være en del af noget, der kan hjælpe andre!

Nu er det efterhånden nogle dage siden Lyserød Lørdag løb af stablen, men nu her i uge 43, går vi ind i Knæk Cancer ugen, hvor både TV2, DR1 og adskillige radiokanaler m.fl. sætter alle sejl ind på at samle endnu flere penge ind til at få bugt med kræft af både den ene og den anden slags. Så tænkte jeg, at jeg lige kunne fortælle lidt om vores Lyserøde Lørdag i den sammenhæng.

Jeg ved, at der hvert år er modsvar til disse kampagner og mange ønsker sig, at der kunne gøres det samme for at sætte fokus på andre sygdomme og samle ind til, at der også kunne forskes noget mere på andre områder og det synes jeg bestemt også er en god idé. Men det virker lidt som skruen uden ende. Måske handler det om, at der er nogle foreninger, som tager det første skridt og så kan det være, at det ruller derfra. Her vil jeg fremhæve, at Sclerose Foreningen er kommet rigtig godt på banen med deres kampagner. Jeg mener, at det er hvert år i September, at foreningen holder landsindsamling og jeg har da set salg af læbepromade m.v. i min lokale Rema1000 som også går til at støtte Sclerose.

Hjemmefra er jeg opdraget til, at man altid spytter lidt i bøssen, generelt, når nogen kommer og samler ind til velgørende formål, så det gør jeg og jeg håber og tror på at det hjælper i den sidste ende!

Men tilbage til Lyserød Lørdag...

Billede lånt af http://cocoogco.blogspot.com/

Jeg har været med til Lyserød Lørdag siden 2016, så i år var min 4. gang (tror jeg fik sagt på IG at det kun var min 3. men så var der nogen, der regnede efter...) og jeg synes det er det fedeste at få lov til at være med til at støtte en god sag med det jeg rent faktisk er god til. Jeg bryder mig ikke selv om at gå rundt med raslebøsser, men her støtter jeg med min arbejdskraft og tid og selvom det er et par hårde dage, så føler jeg mig helt høj bagefter.


I år var vejret heldigvis med os og vi fik solgt cupcakes og cookies for intet mindre end 5.632 kr. Faktisk fik vi også solgt det kagefad, som vi plejer at udstille kagerne på. Der var en meget fuld ung fyr, der forelskede sig i fadet og kagerne deri og måtte have det med sig...


Vi fik udsolgt af både chokolade, gulerod og æble cupcakes i år og stod tilbage med en et helt fad fyldt af banan cupcakes, så vi kunne forkæle de frivillige i teltet. Opskriften havde givet lidt mere end den plejede, så jeg tror lige, vi justere igen til næste år og krydser fingre for udsolgt!


En skøn dag i godt selskab. Vi ses til næste år Aalborg Lyserød Lørdag!


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo