LCHF kage - Kanel-æble stang

Det er ret længe siden, jeg lavede denne til en eftermiddag, hvor vi fik gæster. Som jeg har nævnt før, er jeg ikke så meget for LCHF bagværk, men denne stang var faktisk ret god (den har fået en smiley i bogen) og med en ordentlig klat cremefraiche på, var den næsten lige så syndig, som hvis den havde været fyldt med sukker.


Opskriften er fra Madbandittens bog LCHF Brød og Kager.

Ca 6-8 personer

Dej:
6 æg
3 spsk. Sukrin Gold
100g smeltet smør
2 dl Pofiber
½ dl kokosfibre
3 spsk. loppefrøskaller
1 tsk. kardemomme
½ tsk. vailjepulver

Æbleremonce:
80g blødt smør
2 spsk æblemos
1-2 spsk. kanel
1-2 spsk. kokossukker eller Sukrin Gold

Drys og pynt:
Mandelflager
Kokossukker
Kanel
Brombær

Pisk æggene med Sukrin Gold og tilsæt de øvrige ingredienser. lad dejen hvile ca. 10 minutter.
Opvarm ovnen til 180 grader.

Pensl et stykke bagepapir med smeltet smør eller kokosolie og rul dejen ud herpå. Læg et nyt stykke bagepapir ovenpå og kør kagerullen ovenpå og dette, til du har en aflang dej i ca. ½ cm tykkelse.

Æbleremonce: Rør alle ingredienser til remoncen sammen og fordel den i en stribe ned langs midten af dejen. Fold begge sider om remoncen ved hjælp af bagepapiret og gør det samme i enderne, så dejen lukkes. Med fingrene nilrer du sammenhæftningerne godt sammen.

Drys kringlen med mandelflager og kokossukker og kanel og bag den i ca. 20 minutter. Lad den i ca. 20 minutter. Lad den afkøle inden servering og pynt med brombær.


Min kringle blev lige lidt tykkere end billederne i Madbandittens bog, men det kræver altså også lidt øvelse at lave LCHF bagværk har jeg fundet ud af... Bon appetit...

Kommentarer

Andre har også læst