Gå videre til hovedindholdet

Kartoffel-gulerodssuppe med chorizo

Da vejret forleden viste sig fra sin ret så kedelige side, bestemte vi os for at lave en hurtig afviger fra madplanen og sætte en suppe på menuen i stedet. Både jeg og manden er forkølede igen, så vi trængte til noget ekstra godt at varme os på. Vi besluttede, at sætte den gamle kartoffel-gulerodssuppe på menuen, det eneste vi manglede var chorizo (og brød til dem, der spiser det), men vi skulle alligevel købe noget andet vi var løbet tør for, så det gjorde ikke så meget med en tur i butikken.

Det er længe siden vi sidst har fået suppen. Mest fordi jeg jo ikke normalt spiser kartofler eller gulerødder i større mængder, så når vi har fået suppe, har det været en flødelegeret en af slagsen lavet på lækker bouillon. Derfor var jeg spændt på om den overhovedet smagte så godt, som jeg huskede det... Jeg vil nok sige, at da vi først havde tilsat alt fyldet, så var den faktisk ret lækker, men jeg afvigede lidt med mængderne i opskriften, så den blev knapt så afbalanceret som den plejer. Det viser bare, at jeg skal holde mig til det, der står i opskriften!

Anyway, jeg lovede jo på IG, at jeg ville dele opskriften med jer og her kommer den:

Kartoffel-gulerodssuppe med chorizo

Du skal bruge:
1 stort løg
2 spsk. olie eller smør
750g kartofler
250g gulerødder
2 tomater
1½ liter grøntsagsbouillon (eller 1½ l. vand og 3 bouillon terninger)
1 tsk. spidskommen
salt og peber
100g chorizo (enten i skiver eller som pølse)
en håndfuld persille

Start med at skrælle kartofler, gulerødder og løg. Hak det hele groft. Opvarm en stor gryde og tilsæt smør/olie. Svits løgene, til de bliver gennemsigtige og tilsæt dernæst kartofler og gulerødder og lad dem stege med.

Hak tomaterne groft og hæld dem i gryden. Rør lidt rundt og tilsæt dernæst din bouillon, spidskommen, salt og peber.

Lad det hele koge under låg i 20-25 minutter til både kartofler og gulerødder er godt bløde. Tag derefter gryden fra varmen og blend suppen, så den bliver tyk og lækker. Smag evt. til med mere salt og peber og spidskommen.

Hak chorizo pølsen i tern og persillen fint. Server som topping til suppen.

Bon appetit...

 

Kommentarer

  1. Uhm, det ser lækkert ud. Vi skal have en karrysuppe i morgen. Tænker at det er godt her i regn og rusk... selv om vejret vist er bedre i morgen. Kh. Birgitte

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Birgitte 😊 den er altså også super lækker!
      Hvor skønt med karrysuppe - det er også virkelig lækkert og det kan altid spises 😉

      Slet
  2. Jeg har lavet kartoffel gulerodssuppe tre gange i den her måned - øj altså, det er godt! Jeg giver den et par fed hvidløg, boullion, salt og peber og jævner den med gul pikant. Din version lyder også skøn🥰

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen det er jo også bare en billig spise og så smager det sindssygt godt og varmer max igennem hele kroppen ❤
      Uhmm dit take lyder altså også ret så lækker! 😁

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh