Da vejret forleden viste sig fra sin ret så kedelige side, bestemte vi os for at lave en hurtig afviger fra madplanen og sætte en suppe på menuen i stedet. Både jeg og manden er forkølede igen, så vi trængte til noget ekstra godt at varme os på. Vi besluttede, at sætte den gamle kartoffel-gulerodssuppe på menuen, det eneste vi manglede var chorizo (og brød til dem, der spiser det), men vi skulle alligevel købe noget andet vi var løbet tør for, så det gjorde ikke så meget med en tur i butikken.
Det er længe siden vi sidst har fået suppen. Mest fordi jeg jo ikke normalt spiser kartofler eller gulerødder i større mængder, så når vi har fået suppe, har det været en flødelegeret en af slagsen lavet på lækker bouillon. Derfor var jeg spændt på om den overhovedet smagte så godt, som jeg huskede det... Jeg vil nok sige, at da vi først havde tilsat alt fyldet, så var den faktisk ret lækker, men jeg afvigede lidt med mængderne i opskriften, så den blev knapt så afbalanceret som den plejer. Det viser bare, at jeg skal holde mig til det, der står i opskriften!
Anyway, jeg lovede jo på IG, at jeg ville dele opskriften med jer og her kommer den:
Kartoffel-gulerodssuppe med chorizo
Du skal bruge:
1 stort løg
2 spsk. olie eller smør
750g kartofler
250g gulerødder
2 tomater
1½ liter grøntsagsbouillon (eller 1½ l. vand og 3 bouillon terninger)
1 tsk. spidskommen
salt og peber
100g chorizo (enten i skiver eller som pølse)
en håndfuld persille
Start med at skrælle kartofler, gulerødder og løg. Hak det hele groft. Opvarm en stor gryde og tilsæt smør/olie. Svits løgene, til de bliver gennemsigtige og tilsæt dernæst kartofler og gulerødder og lad dem stege med.
Hak tomaterne groft og hæld dem i gryden. Rør lidt rundt og tilsæt dernæst din bouillon, spidskommen, salt og peber.
Lad det hele koge under låg i 20-25 minutter til både kartofler og gulerødder er godt bløde. Tag derefter gryden fra varmen og blend suppen, så den bliver tyk og lækker. Smag evt. til med mere salt og peber og spidskommen.
Hak chorizo pølsen i tern og persillen fint. Server som topping til suppen.
Bon appetit...
Uhm, det ser lækkert ud. Vi skal have en karrysuppe i morgen. Tænker at det er godt her i regn og rusk... selv om vejret vist er bedre i morgen. Kh. Birgitte
SvarSletTak Birgitte 😊 den er altså også super lækker!
SletHvor skønt med karrysuppe - det er også virkelig lækkert og det kan altid spises 😉
Jeg har lavet kartoffel gulerodssuppe tre gange i den her måned - øj altså, det er godt! Jeg giver den et par fed hvidløg, boullion, salt og peber og jævner den med gul pikant. Din version lyder også skøn🥰
SvarSletJamen det er jo også bare en billig spise og så smager det sindssygt godt og varmer max igennem hele kroppen ❤
SletUhmm dit take lyder altså også ret så lækker! 😁