Gå videre til hovedindholdet

Fastelavn 2023

Mine børn er uanede kilder til fantasifulde udklædninger - især den yngste af dem og i år var ingen undtagelse. Den store ville bare gerne hvile i noget kendt og behageligt, så han ville gerne være Pingu. Jeg købte en pingvin heldragt online, som måtte modificeres en smule til at passe i farverne og så skulle der lige sættes futter på, men det var det nemmeste kostume jeg har lavet længe, hvis man ser bort fra Halloween kostumet, som egentlig bare var sort tøj fra skabet og en hjemmelavet maske...

Og så var der yngstebarnets kostumeønske... Hun ville være en elver fe... sådan en med spidse ører, rødt hår, blomsterkrans i håret OG vinger! Vi kiggede inspiration på Pinterest, for det skulle jo efter hendes mening primært være hjemmelavet, men da jeg hverken kan lave spidse ører, vinger eller parykker, så blev disse dele indkøbt... Tilbage var der bare at lave nederdel og top...

Toppen her er syet efter Minikreas t-shirt mønster tilføjet masser af blade lavet i filt - de er limet på med tekstillim og nederdelen er lavet i tyl efter en vejledning, jeg fandt på STOF2000s hjemmeside. Alt i alt var hun vidst nogenlunde tilfreds, selvom hun gerne så nederdelen var lidt længere, men det havde jeg ikke nok tyl til!

Jeg har nok aldrig været så lidt forberedt på fastelavn, som i år, fordi vi har haft alt det hejs med køkken og badeværelse og så var der lige ældstebarnets fødselsdag også, så det hele blev lige lidt sammenpresset og jeg nåede slet ikke at pynte op, som jeg plejer. Men pyt - heldigvis har jeg jo så pyntet til næste år. 

Nu banker påsken snart på døren, så jeg må hellere komme i gang med pynten, hvis jeg skal nå det i år...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines ...

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr...

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo...