Gå videre til hovedindholdet

Privatøkonomien - hvad betyder No Spend for mig?

På min Instagram havde jeg lovet at fortælle lidt nærmere om min tilgang til No Spend/Købestop. Der er mange forskellige måder at køre No Spend/Købestop på og jeg har min helt egen tilgang til det. I bund og grund er det jo dig selv, der sætter reglerne op for din No Spend måned. Der er ikke noget rigtigt eller forkert her og så længe det virker for dig og du kan få synliggjort eventuelle indkøbsmønstre og få sparet på de steder, du gerne vil stramme livremmen ind, så har du egentlig opnået det, som No Spend handler om.


Nogle vil gerne forsøge at skære ned på indkøb af de ting, som man har i overflod derhjemme - fx hvis du har en hobby, som man er rigtig god til at købe ind til, men aldrig får brugt det, der er på lager eller du shopper meget tøj og gerne vil forsøge at få hånd i hanke med det, eller som nogen, der gerne vil forsøge at komme i gennem måneden med så få madindkøb som muligt for at bruge det, man har i forvejen. Det kan kombineres med mange andre tiltag fx minimalisme, hvis du gerne vil forsøge kun at have de ting, der gør dig glad eller mindske madspild, hvor det handler om, at få brugt det du allerede har indkøbt til flere ting og få brugt det du har i køleskab/fryser og lignende. Nogle vil også bare stoppe med at forbruge fuldt ud i en periode uden at det binder sig op på én særlig ting, men bare spare over hele linjen. Som sagt - det er helt op til dig, hvordan du kører din No Spend/Købestop periode.   
 
Så først og fremmest skal du blive enig med dig selv om, hvad din No Spend/Købestops periode skal gå ud på. Skal det være én eller flere spare-indsatser på samme tid og skal der være undtagelser til NoSpend/Købestop? I de måneder, hvor jeg ved, at der skal indkøbes større ting (sko, vinterjakker, m.v.) gaver eller noget er gået i stykker, så plejer det at være en undtagelse for mig.

Derefter skal du have en måde til at tracke din fremgang. Jeg laver selv mine trackere, men du kan også hente skabeloner gratis online til det eller betale dig fra det.
 Når du har dine undtagelser/regler og din tracker på plads, så går det let som en leg. For hver dag du har No Spend - altså hvor du ikke bruger penge, så farvelægger du et felt i din tracker og de dage du bruger penge forbliver blanke som her:


Jeg bliver meget hurtigt opmærksom på de mønstre der viser sig i, hvornår jeg køber og hvad jeg køber (det holder jeg styr på med mine spending trackers) og med den viden kan jeg gøre noget aktivt for at ændre mine vaner. "Knowledge is power" var der en gang en klog person, som sagde (spørg mig ikke hvem) og personen har så evigt ret. Det gælder selvfølgelig i alle aspekter af livet, men jeg vil sige, at lige på den økonomiske front, bliver det hele lige pludselig meget mere overskueligt og meget konkret. Visualiseringen har uden tvivl hjulpet mig - det er også derfor, jeg har trackers på opsparing, afbetaling af lån og forbrug. 

Jeg håber at dette kan hjælpe dig videre, hvis du har mod på at gøre et forsøg med No Spend/Købestop og du er altid velkommen til at stille mig spørgsmål.

Rigtig god dag derude!

 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo