Ja, jeg ved jo godt det er fredag i dag, men jeg glemte simpelthen tiden i går aftes og fik ikke opdateret på den lækre aftensmad jeg lavede til os. Endnu en gang tog jeg "den dovne kok" under armen og sammen fik vi kreeret en lækker, cremet og blød blomkålssuppe. Jeg har personlig aldrig fået blomkålssuppe, men da vi begge er stor fan af blomkål, så tænkte jeg det skulle prøves.
Egentlig ville jeg have puttet noget bacon crunch på toppen, men jeg havde ikke lige fået bacon op af fryseren og så gad jeg ikke bøvle med optøningen. I stedet blev det til rå blomkål på toppen og det tog sig også ganske godt ud... Her kommer opskriften så:
Egentlig ville jeg have puttet noget bacon crunch på toppen, men jeg havde ikke lige fået bacon op af fryseren og så gad jeg ikke bøvle med optøningen. I stedet blev det til rå blomkål på toppen og det tog sig også ganske godt ud... Her kommer opskriften så:
Blomkålssuppe med crunch (4 pers.)
1 blomkål
1 bagekartoffel
1 løg
1 liter hønsebouillon
1 løvstikke- eller persillekvist (jeg brugte løvstikke og det smagte himmelsk og giver en god aroma)
1 dl fløde
Del blomkålen i små buketter og gem 1/5 til senere. Skær kartoflen i små tern og hak løget. Bring blomkål, kartoffel, løg, bouillon og løvstikke i kog i en gryde. Lad suppen koge i 15 minutter under låg til grønsagerne er godt møre. Kasser løvstikkekvisten, tilsæt fløde og blend suppen. Smag til med salt og peber og server suppen rygende varm med små rå blomkålsbuketter på toppen.
Tip: Prøv også med meget tynde skiver ristet rugbrød på toppen.
Bon appetit...
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...