tirsdag den 16. marts 2010

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver


Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.)

Ingredienser

1 fed hvidløg
1 usprøjtet citron (økologisk)
6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest)
25g smør
4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER)
havsalt og friskkværnet peber
2 store spsk. hvedemel
1 stort æg, helst økologisk
2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske
olivenolie

Fremgangsmåde:
Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omhyggeligt kyllingbrysterne i hvedemelet, dyp dem i ægget og vend dem til sidst i krydderrasp. Klap raspen godt fast , kødet skal være helt dækket.

Du kan både stege kyllingbrysterne i ovnen og på en pande. Hvis du vælger det første, skal du forvarme ovnen til 250 grader; læg kyllingbrysterne i et ovnfast fad og steg dem i 15 minutter. Hvis du foretrækker at pandestege dem, sætter du en pande over ved jævn varme, kommer et skvæt olivenolie i og steger kyllingbrysterne 4-5 minutter på hver side, til de er gyldensprøde og gennemstegte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...