Gå videre til hovedindholdet

En velfortjent weekend...

Så er jeg gennem den første arbejdsuge hos Lilly - det har været hårdt, men skønt! Det er dejligt at komme i gang igen, men hold fast - det tager virkelig folk af en helt særlig støbning at stå i butik på fuld tid og jeg tager hatten af for de, som har mod på det.

Det har været en hektisk uge og mine fødder er ømme. Jeg faldt ned ad en trappe i onsdags, så jeg har også forslået det stykke lige under tommeltotten på højre hånd. Det har så gjort, at jeg ikke har kunne dampe skørter de sidste par dage, fordi det har været gult og blåt, meget ømt og hævet. I dag er det bedre, men det har været en udfordring også at skulle ælte fondant til mine kagebestillinger med en forslået hånd.

Min håndmixer gav også op i denne uge - min trofaste Braun multimixer, som jeg har haft siden min 18 års fødselsdag og som har hjulpet mig gennem den ene bolledej efter den anden og masser af mousser og flødeskum... jeg fik lige lov til at lave 3 ud af 4 mousser og en smørcreme og så begyndte den at hakke og sprutte... Det var hårdt at sige farvel, men heldigt nok var der tilbud på den nyere model med noget mere drivkraft i Inspiration, så det måtte jeg lige investere i. Jeg fik lavet den sidste mousse færdig og mixeren er super dejlig at bruge. Hvis det ikke var for den, så ville ugens kreationer ikke være helt så vellykkede og velsmagende:





Et styk fødselsdagskage på bestilling og et styk prøvesmagning med 4 forskellige slags fyld. Begge dele var en god oplevelse og jeg tror umiddelbart at jeg har en bryllupskagebestilling til juli...

Resten af weekenden skal bruges sammen med manden og vi skal hygge, vaske op, vaske tøj og bare slappe af og nyde en enkelt fridag, inden vi igen tager hul på en ny uge. Denne uge bliver knapt så hektisk plus der er jo lige en helligdag på torsdag, så mon ikke det bliver til at holde til... Måske kan jeg endda nå at tage hul på den nye bog, som manden havde med hjem fra arbejde den anden dag og som jeg har gået og sukket efter LÆNGE - Det forsvundne Tegn af Dan Brown - fortsættelsen til Da Vinci Mysteriet... Ihh hvor jeg glæder mig til at forsvinde ind i Robert Langdons nye eventyr, men mon ikke jeg lige skulle gøre mit eventyr med Harry Potter og De vises sten færdige først...

Snart starter jeg også en ny blog op. Min veninde flytter til Sverige i nogle måneder for at søge arbejde deroppe, så vi sætter gang i et lille madlavningsprojekt. Men hvad det går ud på, det må i trofaste læsere vente med at se til jeg sætter gang i det hele. God weekend...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo