J.O. Curry Mandag

Så har jeg haft fat i min nyeste tilføjelse af kogebøger til min Jamie Oliver samling - det er bare glade dage, som jeg var så heldig at få i fødselsdagsgave af min kære veninde Carina.
I aften stod den så på Jamies ynglingscurry (sikkert en af MANGE) og  han sendte mig på rundfart Aalborgs etniske købmænd og helsbutikker for at indkøbe de lidt specielle ingredienser, som skulle bruges. Jeg var i ikke mindre end 3 forskellige butikker og her var mit rov:


Da jeg endelig kom hjem var det så frem med gryderne og i gang. Egentlig var denne meget velsmagende curryret lige til at gå til. Den skulle hverken simre i timevis på komfuret eller have 100 forskellige ingredienser skåret op og puttet i. Næ - dejlig enkel og så synes jeg jo mine smagsløg blev ganske godt forkælet omend manden var af en anden mening. Han synes den indeholdt alt for meget forskelligt og kunne slet ikke forstå, at der skal så meget til og at det var for mange forskellige smage at blande sammen... Nå pyt, så må han jo spise noget andet til aftensmad i morgen...


Jamie's ynglings karry (4 pers.)

5 spsk. vegetabilsk olie
2spsk. sennepsfrø
1 tsk. bukkehornsfrø
3 udkernede friske grønne chilli i tynde strimler (kan undlades)
1 håndfuld karryblade
2 tommelfingerstore stykker groftrevet ingefær (skrællet)
3 hakkede løg
1 tsk. stødt chili (kan undlades)
1 tsk. gurkemeje
6 hakkede tomater
1 dåse kokosmælk a 400g
salt

4 kyllingebryster i 1 cm tykke strimler
1 spsk. stødte korianderfrø

Karrysauce: Varm olien op i en gryde og sautér sennepsfrøene. Når de hopper op, tilsættes bukkehornsfrø, frisk grøn chili, karryblade og ingefær. Rør rundt og steg videre et par minutter.

Kør løgene i en minihakker eller foodprocessor og kom dem i gryden. Steg videre i 5 minutter, til løgene bliver bløde og begynder at tage farve.

Tilsæt så stødt chili og gurkemeje. Kør tomaterne på foodprocessoren og kom også dem i gryden.

Tilsæt 2-3 dl vand og kokosmælk efter yderligere et par minutter. Lad det simre i ca. 5 minutter, til saucen har en konsistens som fed fløde. Smag til med salt.

Kylling i karry: Lynsteg kyllingestrimlerne og korianderfrø, til det er smukt gyldent, bland det i saucen og lad det koge med i 10 minutter.

Server med ris eller bulgur - Bon appetit...

  

Kommentarer

Populære indlæg