Det er godt nok svært, det der med at prøve at leve sundere... Specielt når man har en mand, som ikke er stor fan af grøntsager og nye retter...
Jeg prøver desperat at lære vores søn nogle gode madvaner og han er jo nu så gammel at han kan spise det meste af det vi spiser også - så nytter det ikke noget, at vi servere ét for ham og så selv sidder og guffer noget andet... Derfor har vi taget en beslutning - mere grønt i maden og slut med alt hvad der hedder slik, chips, chokolade osv. (igen) det er simpelthen bare bedre for os at lade være med at købe og spise det, både for vores helbred og vores økonomi...
I et forsøg på at opretholde og komme godt i gang med de nye tendenser, så fandt jeg inspiration til aftensmaden i en kogebog, som jeg har købt som inspiration til Elias' mad og der er faktisk nogle rigtig lækre retter i, som vi andre også kan være med til. Det var bl.a. denne ret, hvor jeg satte fisk til, for herhjemme er det desværre ganske sjældent at vi kan have "kødfri"-dag - både min mand og jeg ELSKER kød og har ikke lyst til at undvære det, så vi får det altid i en eller anden form - om det så er pålæg eller kødboller i suppen, så er det der...
Før jeg går videre med at dele opskriften vil jeg bare sige, at det mætter UTROLIGT meget og smager ganske godt. Retten er virkelig enkel og hurtig at lave og husk at hakke både spinat og champignon rigtig godt, da du ellers godt kan ende op med kun en mundfuld spinat eller champignon - det gider de færreste, man vil jo gerne smage lidt af hvert.
Grøntsagstortillas med dampet laks
Til 3 personer skal du bruge:
2 spsk. olivenolie
½ bakke brune markchampignon eller almindelige champignon, børstet/tørret rene og finthakket
1 pose frisk babyspinat, skyllet og finthakket
1 pakke hvede- eller fuldkornstortillas med 6 stk.
1 pose revet cheddar
3 laksefileter
1 laurbærblad
1 citron
Varm en 1 spsk. af olien op i en stegepande ved mellem varme. Tilsæt champignonerne og sauter, til de bliver bløde, ca. 2-4 minutter. Tilsæt spinat og rør yderligere til bladene er faldet sammen og saften på panden er kogt væk, 1-2 minutter. Kom blandingen over på en tallerken og gør panden ren med et stykke køkkenrulle.
Sæt en sauterpande eller dyb stegepande over på mellem varme. Læg laksen på panden med skindsiden opad og hæld vand i panden, så ca. 1/3 af laksen er under vand. Tilsæt et laurbærblad og nogle skiver citron og lad laksen dampe til den er lækker mør - alt mellem 5-7 minutter.
Imens kommes lidt af den resterende olie på panden og varmes ved mellem varme. Kom 1 tortilla på panden og drys den jævnt med lidt af osten. Kom spinat-champignonblandingen over i et jævnt lag, der går næsten ud til kanten af tortillaen. Drys lidt mere af osten over og læg en tortilla ovenpå. Steg den og vend den en gang undervejs med en paletkniv til osten er smeltet og tortillaen brunet på begge sider, ca. 1-2 minutter pr. side.
Når laksen er færdigdampet, lægges den på en tallerken og dryppes med det resterende citronsaft. Dæk tallerkenen med sølvfolie til serveringen.
Kom tortillaen over på et spækbræt og lad den køle en smule af, før den skæres i små trekanter. Kan holde sig op til et døgn i køleskabet pakket ind i film, så har du også til frokosten dagen efter...
Server sammen med laksen og måske lidt ekstra grønt, yoghurt naturel eller mild salsa passer også godt til retten. Hvis du ikke har lyst til at servere fisk til, kan du sagtens servere kylling eller bare nogle grøntsager til, så er det også en lækker vegetarret. - bon appetit...
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...