Gå videre til hovedindholdet

Italiensk Kyllingesuppe - nem aftensmad del 10

Ihh så nåede vi den tiende ret i "nem aftensmad" serien og endnu en gang er det en suppe, som ligesom den forrige stammer fra den lækre pastakogebog, som jeg har fået af min veninde. I aften fik vi en lækker Italiensk kyllingesuppe og det passede lige med frostvejret udenfor at få sådan en dejlig varm rygende suppe

Denne suppe er endnu mere lækker end den forrige og minder en smule om den majs/kyllingesuppe, man kan få serveret på kinesiske restauranter bare med pasta i også. Desuden er den rørende let at lave med ganske få ingredienser og det tager kun ca. 30 minutter incl. forberedelsestid... Næste gang tror jeg dog, at jeg undlader pastaen, for synes desværre det virkede mere som malplaceret fyld - det kan godt være det ville virke med en anden slags pasta end den jeg anvendte, men det vil jeg lade være op til jer at prøve...

Italiensk Kyllingesuppe
Til 4 pers. skal du bruge:

450g kyllingebryst uden skind i tynde strimler
1,25 l. kyllingefond
2 dl piskefløde
salt og peber
125g tørret  
1 spsk. maizena
3 spsk. mælk
175g søde majskerner, fra dåse eller frost, afdryppede eller optøet

Læg kyllingen i en stor tykbundet gryde og hæld kyllingefond og fløde ved. Bring gryden i kog, skru ned for varmen og lad det koge i 10 minutter.
Bring i mellemtiden en gryde letsaltet vand i kog. Tilsæt pastaen, lad det komme i kog igen g kog i ca. 8-10 minutter eller til pastaen er akkurat færdig "al dente". Hæld vandet fra og hold pastaen varm.
Smag suppen til med salt og peber. Rør maizena og mælk sammen og hæld det i den kogende suppe under omrøring. Tilsæt majs og pasta og varm det igennem. Hæld suppen op i varmen suppeskåle og server straks.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh