nej desværre... det er ikke af hankøn og på to ben... medmindre brød er en slags hankøn og de her boller får jo godt nok hurtigt "ben at gå på" for hold nu op for er de lækre! Nam nam siger jeg bare og det er IKKE sidste gang jeg bager på sådan en omgang italienere...
Derfor vil jeg jo også gerne dele opskriften med jer skønne læsere også, så i kan blive lige så begejstrede over lige netop denne slags italienere, som jeg er...
Indbydende Italienere
10-12 stk.
10g gær
4 dl vand
1 tsk. salt
1 tsk. honning
50g rugmel
250g italiensk hvedemel
200g fint durummel
1 stor spsk. olivenolie
Dag 1:
Opløs gæren i vandet og rør en smule af melet heri - fx rugmelet. Tilsæt herefter salt og honning, resten af melet og til sidst olivenoliet. Ælt langsomt det hele sammen i ca. 12 minutter - gerne på røremaskine, da 12 minutter kan være en smule hårdt for armene... Kom herefter lidt olivenolie i en skål, læg dejen i og lad den hæve i køleskabet med et fugtigt klæde over til dagen efter.
Dag 2:
Kom lidt durummel på bordet og vælt forsigtigt dejen ud af skålen. Del dejen i 10-12 stykker og form dem som små italienske brød. Rul dem derefter i durummel og sæt dem til hævning på en bageplade med bagepapir i ca. 2 timer. Snit dem allerede her, da de ellers klapper sammen efter hævningen...
Varm ovnen op til 230 grader med en bradepande i bunden. Sæt bagepladen med brødene midt i ovnen, hæld 1 dl vand i bradepanden og skru ned til 200 grader. Bag brødene i 12-15 minutter.
Bagertips: Hvis du ønsker at bage brødet samme dag, skal du øge gærmængden til 20g. Lad dejen hvile 1 time, form brødene og lad dem hæve i 2 timer. Du kan også vælge at forme dejen til ét stort brød og bage det i ca. 35 minutter.
God bagelyst og bon appetit...
De lyder bestemt også lækre!
SvarSletDe både lyder og ser superlækre ud!
SvarSletTusind tak piger :D Det var bare SÅ godt...
SvarSlet