Gå videre til hovedindholdet

Mine ynglings juleting - del 1...

Kender i det? Der er nogle ting, som bare SKAL op til jul hvert år uanset om der er plads eller ej... I år har jeg været nødt til at give afkald på min elskede julelandsby med skøjtende, kælkende og legende nisser, tilsneet kirke og lys i husene og det fik mig virkelig til at tænke på, hvad jeg så rigtig gerne ville have op at stå, nu, hvor pladsen bare er lidt trang...

Jeg har lavet den første lille billedkavalkade af de ting, som jeg bare skal have fremme til jul, noget nyt og noget rigtig gammelt, noget hjemmelavet og noget købt. Hver ting har et minde bag sig og jeg ville ikke undvære det for noget... Jeg håber en dag, at det er sådanne ting, der kan gå i arv til mine børn.

Min første hjemmesyede flagranke.

Det første stykke julepynt jeg købte i Aalborg - det er en spilledåse og toget med bamserne på køre rundt om juletræet.

Arvet julepynt fra mine bedsteforældre, som desværre ikke er her længere.

Kommentarer

 1. Der er bare ting, så skal frem hver jul!

  De sidste 4 nisser har jeg også. Jeg har dog købt mine for en del år siden i Jysk. De er bare rigtig søde!

  SvarSlet
 2. Iiih, jeg kender det godt - det med yndlings-sagerne. Herhjemme er der dog ikke så meget gammelt (endnu), men det arbejder vi hårdt på ;)

  SvarSlet
 3. Som Anita har jeg også de 4 nisser - de står altid i køkkenet her.

  Hvor er det hyggeligt, at du deler billeder af det pynt, der betyder noget særligt for dig!

  SvarSlet
 4. Årh, jeg er vild med flagranken - mit julepynt er stuvet væk, da de reparere kælderum i min opgang, så det er lidt ærgeligt (:

  - Anne

  SvarSlet
 5. Kender godt det med, at noget bare skal op, selvom der ikke er plads.

  Jeg er også flyttet siden sidste jul, men trods jeg har fået dobbelt så mange kvadratmeter, har det ikke været nemt at pynte, fordi vi mangler hylder og steder at sætte tingene. Men det er dog lykkedes og i dag gik manden amok med kravlenisser, som er hængt op på alle de mulige steder - han har været ret kreativ!

  Men har også "vigtigt julepynt" - det er lissom ikke rigtigt jul, hvis ikke det er kommet op?

  De der nisser har jeg også haft, men skilte mig af med dem sidste/forrig år. Nogle gange skal der bare nyt til :-)

  SvarSlet
 6. Hey - jeg har også den spilledåse :o) og den har kørt MANGE gange indtil videre - junior er VILD med den!

  Min er til gengæld ikke købt i Aalborg, men i en lille by udenfor Randers, hvor min søster bor, da jeg måtte lokke hende til at købe en for mig, da jeg bare skulle have sådan en :o)

  SvarSlet
 7. Hvor er det nogen fine ting. Kan godt forstå de skal op hvert år. Der er bare nogen ting som gør det er rigtig jul :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Nyt fra symaskinen - sommertøj skal der til - del 17

Med sommervejret er lysten til at sy sommertøj kommet bragende og det er i den anledning blevet til nyt sommertøj til både mig og mindstebarnet. Det meste er syet efter mønster, men jeg har også fundet inspiration hos Johanne Kohlmetz (som i øvrigt lige har udgivet en fin bog, som jeg har planer om at give mig selv i fødselsdagsgave) og for nylig er jeg begyndt at følge en gruppe af norske sy-piger på Instagram, som også laver enormt meget fint ud af genbrugsstof (duge, gardiner, sengetøj m.v.) og jeg synes det er helt fantastisk! Det har givet mig blod på tanden til at sy lidt mere i fast stof end jeg tidligere har gjort. Ikke kun til mindstebarnet, men også til mig selv... Først vil jeg lige vise jer mit første forsøg på at sy en etagenederdel: Nederdelen er syet i en lækker viscose som er købt hos Stoff og Stil og mønstret er også derfra. Jeg er meget tilfreds med den og så er jeg vild med farven! Nu skal jeg bare finde ud af, hvad jeg vil bruge den rest, der er tilovers til... Je