Lidt julebag...

... bliver det da også til her på matriklen - omend ikke så meget, som de tidligere år desværre...

Det første, der blev bagt var børne-vanillesmåkager, som jeg havde størstebarnet med i køkkenet for at lave... Billeder herfra er i nok stødt på, i hvert fald hvis i følger mig på Instagram (agnethegirl82)

Et par dage efter troede jeg naivt, at han havde lyst til at bage igen og denne gang pebernødder, men ak nej... Knægten ville meget hellere spise det færdige resultat, mens vi klippede julepynt!

Det er første gang jeg har bagt pebernødder, som ikke var efter min bedstemors opskrift og jeg må sige, at jeg er tilfreds med lige netop denne udgave af pebernødder. Jeg er nemlig typen, der aldrig i livet kunne finde på at købe pebernødder eller andre julekager (udover klejner) mest fordi jeg synes det smager så tarveligt i forhold til det man selv kan bage...


Opskriften jeg har brugt til disse kommer fra Sif Orellanas lille julekalenderbog, der hedder Sif's magiske julekalender. Jeg har brugt almindelig hvedemel til hele opskriften, men Sif foreslår, at man skifter 100g af hvedemelet ud med 50g hvid hvede og 50g fuldkornsspeltmel for at få en lidt grovere udgave af pebernødden. Hvis du prøver det, kunne jeg rigtig godt tænke mig at høre om resultatet!

Men her er Sifs opskrift til ca. 150 pebernødder:

300g hvedemel
100g smør
100g sukker
75g brun farin
1 knsp salt
½ tsk. hjortetaksalt (opløst i 2 spsk. vand)
2 æg
1 tsk. kardemomme
1 tsk. kanel
1 knsp hvid peber
½ tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt muskat

Bland alle ingredienserne sammen i en stor bageskål og ælt det godt sammen (jeg brugte min kære KitchenAid og ingen problemer med det). Tril dejen til slanke stænger og læg dem ved siden af hinanden på et meldrysset bord. Sigt lidt mel ud over stængerne og skær dem så i små "hapsere". Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, tryk dem lidt flade med en tommeltot. Bag pebernødderne ved 175 grader i 10-12 minutter. Mine fik rigeligt ved bare 10 minutter!


De næste kager, der stod for tur var nogle, jeg stødte på i et lille julehæfte, som Dansukker var så søde, at sende til mig sammen med deres glukosesirup. Så jeg skulle bare prøve! Julekys hedder de... Opskriften følger en anden dag...


De sidste julesmåkager, det blev til i år var Chokolade-Pebermyntekager, som jeg fandt opskriften på i et tillæg til Hendes Verden, Bageliv 2013. Min mand ELSKER pebermynte, så jeg måtte lige afprøve om det bliver en juleklassiker herhjemme... Kagerne smagte nu ok, men det de bliver nok ikke en del af det faste repertoire hos familien Thorsen.


Opskriften på disse fine kager kommer også på bloggen i nærmere fremtid...

Kommentarer

 1. GLÆDELIG JUL :) Og sikke nogle dejlige sager. Det er først rigtig jul, når der er hjemmebagte småkager på lager. Herhjemme blev der også bagt lidt sent på måneden, og det samme med konfekten, MEN det blev gjort, og det er det vigtigste :)

  Jeg håber I havde en dejlig dag igår, og idag får ladet godt op til de kommende juledage :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Kristine og i lige måde!
   Du har helt ret og så nyder man det endnu mere, selvom man er kommet lidt sent i gang med godterne :D

   Slet

Tilføj en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Andre har også læst