Gå videre til hovedindholdet

Lidt julebag...

... bliver det da også til her på matriklen - omend ikke så meget, som de tidligere år desværre...

Det første, der blev bagt var børne-vanillesmåkager, som jeg havde størstebarnet med i køkkenet for at lave... Billeder herfra er i nok stødt på, i hvert fald hvis i følger mig på Instagram (agnethegirl82)

Et par dage efter troede jeg naivt, at han havde lyst til at bage igen og denne gang pebernødder, men ak nej... Knægten ville meget hellere spise det færdige resultat, mens vi klippede julepynt!

Det er første gang jeg har bagt pebernødder, som ikke var efter min bedstemors opskrift og jeg må sige, at jeg er tilfreds med lige netop denne udgave af pebernødder. Jeg er nemlig typen, der aldrig i livet kunne finde på at købe pebernødder eller andre julekager (udover klejner) mest fordi jeg synes det smager så tarveligt i forhold til det man selv kan bage...


Opskriften jeg har brugt til disse kommer fra Sif Orellanas lille julekalenderbog, der hedder Sif's magiske julekalender. Jeg har brugt almindelig hvedemel til hele opskriften, men Sif foreslår, at man skifter 100g af hvedemelet ud med 50g hvid hvede og 50g fuldkornsspeltmel for at få en lidt grovere udgave af pebernødden. Hvis du prøver det, kunne jeg rigtig godt tænke mig at høre om resultatet!

Men her er Sifs opskrift til ca. 150 pebernødder:

300g hvedemel
100g smør
100g sukker
75g brun farin
1 knsp salt
½ tsk. hjortetaksalt (opløst i 2 spsk. vand)
2 æg
1 tsk. kardemomme
1 tsk. kanel
1 knsp hvid peber
½ tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt muskat

Bland alle ingredienserne sammen i en stor bageskål og ælt det godt sammen (jeg brugte min kære KitchenAid og ingen problemer med det). Tril dejen til slanke stænger og læg dem ved siden af hinanden på et meldrysset bord. Sigt lidt mel ud over stængerne og skær dem så i små "hapsere". Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, tryk dem lidt flade med en tommeltot. Bag pebernødderne ved 175 grader i 10-12 minutter. Mine fik rigeligt ved bare 10 minutter!


De næste kager, der stod for tur var nogle, jeg stødte på i et lille julehæfte, som Dansukker var så søde, at sende til mig sammen med deres glukosesirup. Så jeg skulle bare prøve! Julekys hedder de... Opskriften følger en anden dag...


De sidste julesmåkager, det blev til i år var Chokolade-Pebermyntekager, som jeg fandt opskriften på i et tillæg til Hendes Verden, Bageliv 2013. Min mand ELSKER pebermynte, så jeg måtte lige afprøve om det bliver en juleklassiker herhjemme... Kagerne smagte nu ok, men det de bliver nok ikke en del af det faste repertoire hos familien Thorsen.


Opskriften på disse fine kager kommer også på bloggen i nærmere fremtid...

Kommentarer

  1. GLÆDELIG JUL :) Og sikke nogle dejlige sager. Det er først rigtig jul, når der er hjemmebagte småkager på lager. Herhjemme blev der også bagt lidt sent på måneden, og det samme med konfekten, MEN det blev gjort, og det er det vigtigste :)

    Jeg håber I havde en dejlig dag igår, og idag får ladet godt op til de kommende juledage :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Kristine og i lige måde!
      Du har helt ret og så nyder man det endnu mere, selvom man er kommet lidt sent i gang med godterne :D

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh