Hvor er pynten blevet af?

Jeg vil lige starte med at sige, at jeg ikke er vinduskigger, men hver dag når jeg har hentet Elias fra dagpleje går vi ned ad en villavej og igennem byen hjem og hver dag har jeg spejdet efter julepynt og lys i vinduerne og kun med ganske lidt held...
Er julepynten virkelig forsvundet ud af de moderne danske hjem eller pynter man ganske enkelt bare senere op til jul?
Jeg kommer fra et hjem hvor julepynten var oppe senest d. 1. December og det har jeg forsøgt at videreføre, fordi det er med til at give den lidt ekstra på julestemningskontoen, når alt er gråt og trist udenfor...
Jeg nyder at der er eksta lys og pynt i byen men bliver lidt trist til mode, når jeg ser de tomme vinduer dag efter dag...
Er det måske den yngre generation der skipper pynten, har vi bare for travlt til at få det gjort eller er der helt andre årsager?

Hvordan ser det ud hjemme hos jer?

Jeg gik forbi dette vindue i formiddags og måtte bare tage et billede! Jeg er vild med pynten!

Kommentarer

 1. Her bliver der også pyntet op hvert år - allersenest 1. december. Nisserne kommer frem fra deres sommerbo for at være sammen med os i julemåneden. Der bliver sat ekstra lys i stager, de gamle klip hænges i vinduerne, julebyen bliver stillet op. Sidstnævnte er det første, der tændes for om morgenen, og det sidste, der bliver slukket om aftenen.
  Sommetider møder man "vi pynter lidt for børnenes skyld". Den gælder ikke her i huset. Jeg pynter op fordi JEG synes det ikke kan blive jul uden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender det godt, det med at mange pynter for børnenes skyld, sådan har det aldrig været hjemme hos os og sådan bliver det heller aldrig i mit hjem! Jeg ELSKER julepynt, så det er helt og aldeles for min skyld, at jeg pynter op :D

   Slet
 2. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 3. Julestjernen kommer opp i vinudet - og de få nissene vi har kommer også opp 1 desember eller første søndag i advent - alt etter hva som kommer først..

  Juletreet har vi valgt å kjøpe den kommende weekend - selv om det "strider" lidt imod hvad jeg nå er vant med fra den 23.!
  Men nogen steder skal man jo føye seg!

  Jeg har slet ikke så mye pynt som jeg er vant til der hjemme fra - men det kommer lidt mere hvert år, pengene skal jo også være til det!

  Så jeg ønsker meg "alltid" julepynt til jul, og handler selv lidt på januarsalget..

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh det lyder bare SÅ hyggeligt!
   Da jeg boede hjemme, hentede vi også først juletræet d. 23 december om eftermiddagen i mine bedsteforældres skov og efter vi var gået i seng pyntede min far det så det stod så fint d. 24 om morgenen når vi stod op - det var magisk!
   Rigtig god idé med at ønske sig julepynten :) Det er jo dyrt nok i forvejen, hvis man ikke selv laver den :)

   Slet
 4. Jeg har gjort mig de samme tanker! Synes også der er tomt ude i andres hjem.

  Jo, der er da vinduer med pynt og der er lyskæder i mørket, men ikke ret meget. Orker man ikke mere?

  Dette er min første jul på en rigtig villavej (bortset fra mit barndomshjem..) og var meget spændt på, hvordan her ville være i juletiden - især fordi her bor meget blandet. Nogle er dem, der byggede hus her tilbage i midt-80'erne og andre er yngre mennesker, der har boet her i maks 10 år.

  Lige når man drejer ind til vejen er der nogle træer med lyskæder, men når jeg drejer ned i min cirkel (vejen er lidt 8-tals formet..) er der bare dødt.
  Man skal faktisk ned i hjørnet, hvor vi bor, før der er lys - fra os og helt henne, kan man også se det fra vores ene nabo.

  Nogle andre har også belysning, men enten er det meget lidt eller også står det ved dørene i indkørslerne..

  Heldigvis kan jeg se naboens julelys (og flot pyntede vinduer!) fra stuen - nyder det hver eneste aften.
  Igennem hækken, til den anden side, kan jeg skimte en flot pyntet busk - så hjemme skal jeg ikke klage - men......... er faktisk småskuffet over, at her ikke er mere liv..
  Krævende??

  Selv butikkerne og storcentrene synes jeg er småfedtede... især mit lokale - Kolding Storcenter - synes jeg er blevet rigtigt tamt.

  Så jeg kan desværre godt følge dig........

  Men så er det godt, at vi selv kan lege Gertrud Sand på vores egne matrikler :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare lidt trist synes jeg... det er selvfølgelig op til folk selv, om de vil pynte eller ej :) Nogle går jo i den totalt modsatte grøft og får deres huse til at blive hele tilløbsstykker og det kan da også have sin charme...
   Vores lokale Friis Center er virkelig flot og klassisk pyntet op i år, hvorimod Aalborg Storcenter er så kedeligt som noget kan være! Det er den rene jammerlighed...
   Men nemlig ja, så må vi bare jule ekstra meget hjemme i egne gemakker ;)

   Slet
  2. Hey.. det hjalp at brokke sig! :-)

   I dag bemærkede jeg, at et af "de første huse" har fået en lyskæde i et træ ud til vejen... Kom straks til at tænke på dit indlæg her..
   Så er der da lidt ekstra stemning på vejen :-))

   Slet
  3. Ej hvor fedt Helle!
   Man skulle næsten putte et julekort i postkassen og skrive: Tak for lidt ekstra julestemning - gad vide om det ville give pote ;)

   Slet
  4. Haha, om ikke andet, ville vi da (måske) lære den nabo bedre at kende.. ;)

   Slet
 5. Jeg er vokset op i et hjem, hvor der bestemt ikke bliver pyntet op til 1. december... det meste af min barndom er der først blevet pyntet op omkring 23. december :o)

  Jeg er til gengæld selv glad for at pynte op noget før, men jeg har ikke nødvendigvis styr op det lige præcis til 1. december, men gør det alligevel i starten af måneden som det nu passer.

  Jeg har dog ikke tænkt over om der er mindre pyntet end der plejer at være :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jo også have sin charme, nogle gider jo ikke at kigge på det så længe ;)
   Men bare der bliver pyntet op, er det jo godt i min optik - så er det ikke tidspunktet der er afgørende - jeg undres bare ;)

   Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg