mandag den 26. januar 2015

Julen og Nytår 2014

Jahh som med så meget andet er jeg også lidt (meget) bagud her, men håber i bære lidt over med mig...

Her er så lidt af vores jul i billeder, først den lidt kreative del af julen:Juletræet med sin pynt og på det "nye" juletræstæppe


 Vores julenisser...


Lidt julebag


Det eneste jeg fik fremtryllet sidste år til lejligheden og det var endda EFTER Elias havde fået en KÆMPE pose pebernødder med hjem fra børnehaven, da de havde mange tilbage som blev fordelt på de sidste 4 børn d. 23 december.

Juleaftens borddækningArvestellet er jo blevet pakket ud og kommet i skab, så selvfølgelig skulle det også på bordet juleaften. Det smukke stel er ganske sjældent, fra Københavns Porcelains Maleri, håndmalet og kun fremstillet i 2 år! Jeg ELSKER mit stel og de af jer, som følger mig på Instagram vil også kunne se, at jeg fornylig har fået udvidet min samling. Det kan jeg takke en ganske særlig veninde for...

Der blev danset om træet inden børnene fik aftensmad. Elias klarer ikke særlig godt, at hans rutiner bliver brudt, derfor kom børnene også tilnærmelsesvis samme tid i seng som de plejer efter de havde fået deres gaver...


Det er ven hyggelig, stille og rolig juleaften - den første hvor vi har prøvet at have gæster hos os - der er plads til forbedring og jeg håber ikke det bliver sidste gang vi får selskab, for jeg nød det i fulde drag!

Juledagene havde vi selskab af min svigermor. Det var sådan en fryd at have hende hos os og vi fik endda et lille besøg af mine forældre også. Da de var taget videre, smuttede svigermor og jeg en tur til Aalborg og osede nogle timer i Salling. Jeg fik endda en ekstra lækker julegave udover alt det jeg i forvejen havde fået.


Denne smukke vase. Jeg byttede senere en af de andre julegaver, jeg havde fået og så fik den smukke lovesong vase her selskab af lillebror lovesong! De er SÅ smukke og nu spare jeg sammen til den store af dem, så samlingen er komplet. I disse dage står de dog tomme - jeg kan slet ikke finde ud af at få sat noget i dem, men jeg kan mærke, at det snart er på tide at de bliver fyldt op igen.

Svigermor tog hjem, manden tog på arbejde og jeg tilbragte så et par lange dage med ungerne alene... Vi tog ud i sneen et par gange...


Nu har vi dog fået købt endnu en kælk, så Elias ikke bliver mast af sin lillesøster, som bestemt ikke synes det er sjovt at sidde stille så længe man bliver trukket langsomt af sted af sin forpustede mor!

Det blev nytårsaften. Vi skulle bare være os 4. Maden var ikke speciel, men jeg ville alligevel godt lige lave noget anderledes i år.

Bordet blev dækket


Vi fik mørbrad ala champignon på smørristet toast til hovedret og til dessert havde jeg bakset denne fætter sammen...


Bunden er en mandelbund (som desværre blev lidt mørk!) med et lag kirsebærmousse (jeg havde rester af amarena kirsebær fra juleaften som bare SKULLE bruges og jeg fik endda ikke brugt det hele i den omgang!) og ovenpå igen en hvid chokolademousse pyntet med chokoladespåner og frysetørrede hindbær. De smagte tosse godt, men bunden laver jeg nok anderledes næste gang for den var blevet alt for hård...

Vi sluttede året af med at se en film, slutningen af 90 års fødselsdag og så gik det ellers løs med fyrværkeri, som vi kunne se milevidt. Det vækkede Elias, så vi rullede fra, så han kunne se alle de flotte lys. Han fald i søvn imellem os mens det stadig bragede og Theresa sov fra det hele!

Jeg fik aldrig takket jer kære læsere for at have fulgt mig gennem 2014 - et af de hårdeste år, vi har været igennem. Så tak fordi i har hængt ved og stadig lægger en lille hilsen i ny og næ. Det varmer rigtig meget. Rigtig godt nytår til jer alle og må 2015 være lykkebringende!

4 kommentarer:

 1. Hyggeligt med en julebilledstorm, billedet af ungerne er især skønt :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Anne :D Ja, det billede er jeg også ret glad for selv!

   Slet
 2. Det ligner en rigtig dejlig jul <3

  Tusind tak for at jeg var en af de heldige der modtog et af de smukke julekort, det varmede i en meget kold tid :o(

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Camilla :) Det var en hyggelig jul.
   Jamen det var da så lidt og jeg er glad for at høre, at det kunne varme lidt. Jeg synes det er en dejlig tradition og selvom jeg ikke modtager nær så mange, som jeg sender ud, så gør jeg det alligevel, fordi det er min tradition og den holder jeg fast ved og giver videre til mine børn, som forhåbentlig også har lyst til at fortsætte :)

   Slet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...