Gå videre til hovedindholdet

Nytårsdesserten 2014Ja det blev altså til denne fætter her til nytårsaften og valget faldt herpå, fordi jeg stadig havde over et halvt glas tilbage af de lækre amerena kirsebær fra det der smukke blå glas (som er overordentligt søde og måske endda lige i overkanten for min smag).

Mandelbund med kirsebærmousse i midten og lækker hvid chokolade ganach på toppen pyntet af med chokoladespåner og frysetørrede hindbær.

Mandelbund (6-8 pers.):
125g mandler
125g sukker
2 æg

Blend mandlerne (med skal) til mel. Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps og vend mandelmelet heri. Hæld dejen i dessertringe (7 cm i diameter) placeret på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 170 grader i ca. 25 minutter. Lad herefter bundene køle af.

Kirsebærmousse (efter Mette Blomsterbergs opskrift)
4 blade husblas
5 dl piskefløde
50g pastauriserede æggehvider
1 god vanillestang
75g sukker
2 dl god kirsebærsirup eller koncenteret kirsebærsaft
saft af 1 lime (jeg brugte nu citron fordi det var hvad jeg havde i huset)

Læg husblassen i blød i ½ liter koldt vand i ½ time.
Pisk fløden til skum og æggehviderne luftige, men ikke til de bliver knoldede. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret på bordet med kniven, så kornene skilles ad.
Kog kort kirsebærsirup, sukker, vanilkesukker og limesaft op i en gryde og tag gryden af varmen.Sval den varme kirsebærlage i et par minutter og vrid dernæst husblassen næsten fri for vand og kom den udblødte husblas direkte ned i gryden. Rør rundt til det er smeltet. Kom lagen i en ren skål og lad den køle yderligere af til den er ca. 40 grader varm.
Kom en tredjedel af flødeskummet ned i kirsebærlagen og rør det hurtigt sammen. Hæld straks blandingen over i den kolde skål med resten af den kolde flødeskum og vend det forsigtigt sammen. Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i og stor så snart massen er ensartet. Stil skummet i køleskabet i nogle minutter, så den sætter sig lidt.

Hvid chokoladeganach
½ liter piskefløde
150g hvid chokolade

Hæld piskefløden i en kasserolle og bring det i kog til piskefløden begynder at skumme op. Tag gryden af varmen og lad den stå i et minut. Bræk den hvide chokolade i stykker i en skål og hæld den varme fløde henover. Rør chokolade og fløde sammen til en ensartet masse.
Læg husholdnings film ned over massen, så det røre overfladen af fløden, så der ikke dannes lufthuller. Lad fløden stå natten over i køleskabet.
Tag skålen ud næste dag og fjern husholdningsfilmen. Skrab det chokolade og fløde som følger med filmen op tilbage ned i skålen. Pisk så den flydende masse op til du har en sammenhængende masse, men pas på med ikke at overpiske, så bliver det let grynet.

Samling af desserten
Læg mandelbunden i en dessertring beklædt med plastfolie (så er det lettere at få kagen ud af ringen bagefter). Dernæst sættes halverede kirsebær langs kanten af dessertringen og så fyldes der op med kirsebærmousse til det dækker overkanten af kirsebærrene.

Herpå sprøjtes chokolade ganachen helt op til toppen af dessertringen og det smøres ensartet med en paletkniv. Sæt så kagen i køleskabet 4-5 timer eller lav den gerne aftenen før og lad den sætte sig natten over.

15 minutter inden servering placeres kagen på den ønskede tallerken og tages ud af dessertringen. Plastfoliet fjernes og pynt til slut med chokoladespåner og frysetørrede hindbær...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

3. December - Historien om julesokken...

Er julesokken også en tradition hjemme hos jer? Hos min familie har det været en tradition lige siden jeg kan huske og bliver også en tradition, som videreføres til min søn. Det er simpelthen så hyggeligt, at der hver morgen fra d. 1 til d. 24 december er små gaver i sokken fra Julemanden/Julenissen (forudsat at du selvfølgelig har sat grød op til nissen eller småkager og mælk frem til julemanden...) Helt tilbage fra min barndom kan jeg huske forventningens glæde fra dag til dag - hvad var der mon i sokken næste dag... Pakkerne blev åbnet ved morgenbordet, mens vi hørte Morgennisserne i radioen og spiste vores morgenmad inden det blev tid til skole - ihh det var tider! Traditionen med julesokken kender vi nok bedst fra amerikanske film, men selv inden Hollywood slog klørene i julesokken, var der kendte historier omkring dennes oprindelse - den mest velkendte af dem alle må nok siges at være legenden om Den fattige mand og hans tre døtre: " For meget længe siden, levede der