Gris på Gaflen...

Kender du det - du bladre en reklame igennem og ser en indbydende opskrift, som så lige indeholder en af supermarkedets egne gryderetsblandinger?

Det er altså en mægtig fin idé - den eneste hage jeg har ved sådanne sammenblandinger er, at jeg på ingen måde kan se eller styre mængden af de pågældende krydderier, der er brugt deri eller hvorvidt råvarerne er økologiske eller ej. Jeg har desværre erfaring med ret stort saltindhold i sådanne blandinger og derfor ender de ofte heller ikke i min indkøbskurv. Det er dog ikke ensbetydende med, at jeg ikke kan tage inspiration i disse retter og blandinger.

Mens jeg lavede madplan og bladrede gennem Rema1000's reklameavis stødte jeg på en tiltalende opskrift netop indeholdende deres egen gryderetsblanding. Jeg kunne læse mig til, hvad denne indeholdt og kunne derfor forsøge at genskabe den med mine egne råvarer og så følge resten af opskriften. Her er min version af denne Smagfuld gryderet under navnet


Grisegryde
400g skinkekød i tern (jeg brugte nakkekoteletter, det fungerede rigtig fint)
Smør til stegning
100g champignoner (helst brune champignon)
1 løg i tern
50g tranebær
Salt og peber
1 tsk. timian
1 tsk. paprika
4 dl madlavningsfløde
1 pk. bacontern
pinjekerner

Opvarm en sauterpande og svits løgene heri uden at de tager farve. Tilsæt kød og lad det brune med. Tilsæt dernæst krydderier, champignoner, tranebær og til sidst fløde. Lad retten koge op, skru ned for varmen og lad den simre i ca. 15 minutter. Sæt vand over til at koge ris imens og varm en anden pande op og rist pinjekernerne herpå. Tag dem af og sæt til side, når de er gyldne. Steg dernæst bacon på panden. og hæld det på fedtsugende papir.

Server grisegryde ovenpå ris og med drys af bacon og pinjekerner på toppen.
Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg