Gå videre til hovedindholdet

Gris på Gaflen...

Kender du det - du bladre en reklame igennem og ser en indbydende opskrift, som så lige indeholder en af supermarkedets egne gryderetsblandinger?

Det er altså en mægtig fin idé - den eneste hage jeg har ved sådanne sammenblandinger er, at jeg på ingen måde kan se eller styre mængden af de pågældende krydderier, der er brugt deri eller hvorvidt råvarerne er økologiske eller ej. Jeg har desværre erfaring med ret stort saltindhold i sådanne blandinger og derfor ender de ofte heller ikke i min indkøbskurv. Det er dog ikke ensbetydende med, at jeg ikke kan tage inspiration i disse retter og blandinger.

Mens jeg lavede madplan og bladrede gennem Rema1000's reklameavis stødte jeg på en tiltalende opskrift netop indeholdende deres egen gryderetsblanding. Jeg kunne læse mig til, hvad denne indeholdt og kunne derfor forsøge at genskabe den med mine egne råvarer og så følge resten af opskriften. Her er min version af denne Smagfuld gryderet under navnet


Grisegryde
400g skinkekød i tern (jeg brugte nakkekoteletter, det fungerede rigtig fint)
Smør til stegning
100g champignoner (helst brune champignon)
1 løg i tern
50g tranebær
Salt og peber
1 tsk. timian
1 tsk. paprika
4 dl madlavningsfløde
1 pk. bacontern
pinjekerner

Opvarm en sauterpande og svits løgene heri uden at de tager farve. Tilsæt kød og lad det brune med. Tilsæt dernæst krydderier, champignoner, tranebær og til sidst fløde. Lad retten koge op, skru ned for varmen og lad den simre i ca. 15 minutter. Sæt vand over til at koge ris imens og varm en anden pande op og rist pinjekernerne herpå. Tag dem af og sæt til side, når de er gyldne. Steg dernæst bacon på panden. og hæld det på fedtsugende papir.

Server grisegryde ovenpå ris og med drys af bacon og pinjekerner på toppen.
Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh