Spaghetti (eller fettuccine) med rejer og rucolaDette er en ret, som bestemt godt kan tåle en gentagelse! Jeg havde helt glemt, hvor skøn den egentlig er og den skal helt sikkert på bordet oftere herhjemme.

Jeg brugte frosne store lækre rejer, så de skulle lige optøes inden de var klar til brug og så var det ellers bare at blande ingredienserne sammen og et voila - et styks festmåltid! Seriøst mine smagsløg dansede cancan!

Denne gang valgte jeg at bruge frisk fettuccine i stedet for tørret spaghetti og det synes jeg bestemt ikke retten blev ringere af - tværtimod! Men nu til opskriften:

Til 4 personer skal du bruge:
450g tørret spaghetti (eller 400g frisk spaghetti)
havsat og friskkværnet peber
olivenolie
2 fed finthakket hvidløg
400g pillede rå rejer
2 store spsk. soltørret tomatkoncentrat (stratto) eller 6 blendede soltørrede tomater (gør det inden panden varmes op)
saft og revet skal af 1 citron
2 håndfulde rucola
1 lille glas hvidvin (jeg brugte ½ glas æbleeddike i stedet)

Bring en stor gryde med vand i kog. Tilsæt salt og spaghetti og kog efter anvisningerne på emballagen. Opvarm imens 3 store skvæt olivenolie i en stor sauterpande (stegepande) og smid hvidløg på. Når hvidløget begynder at tage lidt farve, tilsættes rejerne. Svits dem med i et øjeblik og tilsæt dernæst hvidvin og tomatkoncentrat. Lad saucen simre i 2-3 minutter.

Lad pastaen dryppe af i et dørslag, gem lidt af kogevandet. Vend den i saucen sammen med et godt skvæt citronsaft og halvdelen af rucolabladene. Smag retten til og tilsæt evt. lidt af kogevandet, hvis saucen virker for tung. Fordel retten på fire dybe tallerkener, drys lidt revet citronskal og resten af rucolabladene over.

Bon appetit...

Kommentarer

Populære indlæg