Gå videre til hovedindholdet

Sommerberetning 2016 - del 1

Nu hvor kalenderen officielt skriver efterår, er det vidst passende at kigge lidt tilbage på sommeren der gik... Ja nu er det ikke fordi, der har været meget sommer at give af i år, men vi var til tider heldige med vejret i både uge 29 og 30, hvor vi havde ferie...

Ligesom de forrige år, har vi ikke haft de store planer i vores ferie, fordi det for os primært handler om at geare ned fra den travle hverdag og få skabt det frirum, vi alle har brug for. Vi tog hjem til mine forældre og var der fra søndag til torsdag for derefter at vende hjem og tilbringe resten af ferien i hjemlige rammer blandet med dejlige ture til stranden, biblioteket og legepladsen...

Og lidt billeder fra den første del af vores sommerferie:

Udeleg når det er bedst, også selvom regntøjet måtte findes frem var det et hit!




Lidt alenetid for mor og far blev det også til...


Vi slog et smut forbi Pakhuset i Skjern for at indtage den største portion mad, jeg længe har set! Jeg glemmer helt, hvordan man fodre folk i Vestjylland...


Husets Clubsandwich med kylling og bacon til herren og en lækker omgang af husets pasta i tomat/flødesauce med kylling og bacon...


Maden smagte ganske udmærket, jeg kunne dog godt have ønsket, at både baconstykker og kyllingestykker havde været lidt mindre, så jeg ikke lignede en, der tyggede drøv hver gang jeg tog en mundfuld... Men ellers var det hele lækkert og det var rart at komme et velkendt sted igen, bare manden og jeg alene!



Ungerne og jeg brugte også en eftermiddag på at høste bær sammen med min mor. Theresa spiste det hun plukkede, mens Elias gik lidt til og fra, men vi fik da en rigtig god høst ud af det og vi har lige tømt en hel flaske solbærsaft, som mine forældre havde med herop for 14 dage siden... send gerne mere tak!



Sommergrønt fra mine forældres køkkenhave - der er lidt krydderurter (timian og oregano, persille) og rød salat, hentet ind lige fra marken og ikke at forglemme dild!


Råvarerne blev blandt andet brugt som tilbehør til denne underskønne ret i form af en kold dildsauce og en blandet salat. Kartoflerne er også mine forældres hjemmeavl og ørreden er en min far fik i fødselsdagsgave af en kammerats søn, der elsker af fiske.


Solen kom også frem og gav os nogle rigtig dejlige sommerdage...






Ingen ferie uden kage og da mine forældre en dag fik besøg måtte jeg jo vise mine færdigheder, som kagebager og gå i min mors gemmer... Hun havde en færdigkøbt bund, rabarber i marken, makroner, fløde i køleskabet og chokolade. Jeg fik kreeret denne lækkerhed med rabarbermos/kompot i bunden, flødeskum med knuste makroner ovenpå, pyntet af med kandiseret rabarberstykker og til sidst et lille riv mørk chokolade som prikken over i'et... En rigtig sommerkage! 


 Fortsættelse følger...



 

Kommentarer

  1. Sikke et hyggeligt indlæg; lækker mad og lækre unger :D

    - A

    SvarSlet
  2. Hyggelig beretning - glæder mig til del 2.
    God måde at holde ferie på, når børnene har den alder. Og med de udfordringer det sommetider giver i hverdagen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Bente :)
      Ja for os er det virkelig den ideelle måde at feriere på, det er kendte og trygge rammer og ungerne kan løbe frit, sådan skal ferie være!

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo