Gå videre til hovedindholdet

Havfruekager...

Ja, du læste rigtigt! Kager i flertal!

Som jeg før har fortalt her på bloggen, så spreder vores fødselsdagsfejringer sig over et par gange eller 3. Den primære årsag hertil er, at hverken storebror eller lillesøster magter at der er alt for mange mennesker omkring dem på én gang. Noget andet er, at vi slet ikke har plads til at have mange i huset til fødselsdagfejring og selvom det er hårdt, at der er dobbelt op, så elsker jeg også, at jeg stadig får lov til at give den gas. Hvem ved, om nogle år er jeg måske bare den totalt nedern og pinlige mor, som bare rigtig gerne vil gøre lidt ekstra...

Nå, men det var det der kage, vi kom fra...

Netop fordi vi ikke er så mange mennesker til disse fødselsdage, har jeg også reduceret mængde af kage kraftigt (nogle har også sukkersyge eller spiser ikke sukker), så det blev til to mindre kager. Det tog dog ikke noget fra kagerne og modtageren var ganske tilfreds med dem begge.

Den første weekend stod den på rendyrket Ariel kage...



Klassisk med lyse bunde, hvid chokolade og hindbær mousse, opsmurt med IMBC,overtrukket med fondant og pyntet med sugarpaste. Ariel drillede en smule, da håret begyndte at knække og lige pludselig manglede hun også en arm! Men det forhindrede mig slet ikke i at gemme og genbruge top pynten til den efterfølgende kage.


Jeg mener at denne kage havde hvid chokolademousse og skovbær mousse i sig og igen opsmurt med IMBC og overtrukket med fondant og pyntet med sugarpaste og krymmel. Halen og Tumle er genbrug fra den tidligere kage og muslingeskallen er lavet i en form, der også kan bruges til chokolade...

Jeg blev selv ret tilfreds med begge kager - altså bortset fra Ariel-figuren. Jeg skal stadig øve mig på det der modellering, men det går fremad...

Det næste kage-eventyr der venter nu er til lyserød lørdag, hvor der skal produceres blomster og cookies fra min side og i fællesskab med de andre piger, skal vi bage en ordentlig bunke lækre cupcakes. Det bliver SÅ godt! Lyserød Lørdag løber af stablen lørdag den 5/10 og vi står i teltet på Nytorv i Aalborg fra kl. 11, så kom endelig forbi!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh