Gå videre til hovedindholdet

6 års fødselsdag - havfrue temafest

Jeg starter lige for en god ordens skyld med at sige, at intet i dette indlæg er sponsoreret og jeg er på ingen måde blevet betalt for at skrive det, jeg skriver. Jeg deler udelukkende ud af min erfaring og begejstring for egen regning.

Hvis du har læst med her på bloggen i et stykke tid, så er det nok gået op for dig, at jeg ELSKER ting der kan proppes under et tema: jul, påske, fastelavn, halloween og fødselsdage - altså fødselsdage har jo ikke som sådan et tema i sig selv, men når man har en mor, der godt kan lide tema, så får man altså også en tema fødselsdagsfest.

Her kan du se bl.a. da havde Pokémon fødselsdag og endnu en Pokémon fødseldag, Vaiana fødselsdag, My little Pony Fødselsdag og her kagen, Minions Fødselsdag, Jordbær Marie fødselsdag og kage og Angry Birds fødselsdag.

Siden sidste års fødselsdagsfest har Theresa talt meget om, hvad temaet skulle være i år og både Miraculous Ladybug og balleria tema har været oppe at vende, men da vi så nærmede sig fødselsdagen, var det som om, der kun var to temaer at vælge imellem: Enhjørning og havfrue... Jeg havde egentlig sat næsen op efter den der enhjørning, hvor jeg kunne få lov til at lave en kage næsten kun med pynt af smørcreme, men mindstebarnet valgte så den anden grøft og det blev til havfrue temaet...Så jeg måtte i gang med at finde inspiration i stor stil (tak til Pintrest!) og så kunne kreativiteterne ellers begynde.

Det startede med, at Theresa skulle have kage med til at dele ud i klassen på sin fødselsdag - selvfølgelig i "Under vandet"-tema.Kagerne er bagt på den opskrift på chokolade cupcakes, som vi bruger hvert år til lyserød lørdag og det er en sikker vinder! Her er figurerne lavet med udstikkere og pyntet med krymmel og blå glasur.

Til weekendens fødselsdagsfest, som vi valgte at holde for familien skulle der lidt pynt til. Det skal siges, at jeg ikke selv har produceret så mange af elementerne i år, som jeg plejer, men jeg har været så heldig, at Søstrene Grene har ligget inde med masser af ting og sager, som med fordel kunne bruges til pynt og så har jeg printet en hel del malebogssider fra nettet (søg evt. på "under the sea colouring pages" på google) og farvelagt dem og fået min kære mand til at klippe dem ud!
Heldigvis kunne pyntet genbruges til den efterfølgende weekend også.

I år igen fik Theresa besøg af sin veninde fra den gamle børnehave til sin fødselsdag og de skulle jo lege havfruer. Så jeg fandt et fint mønster på nettet lige HER og lavede havfruehaler til pigerne. Det var super nemt og lige til at gå til...Så hvis du mangler et fint mønster til Halloween eller Fastelavn, kan jeg varmt anbefale dette. Jeg havde bagsidestoffet i eget lager, men måtte ud og have fat i bånd og palliet stof. Nu har jeg så pallietstof til andre projekter, for jeg brugte langt fra det hele.

Maden var ikke tematiseret, da det kun var familien, der kom til fest. Vi serverede brunch som Theresa elsker og selvfølgelig sluttede vi af med kage til eftermiddagskaffen. Men det er et indlæg for sig selv, så bare hæng på - fortsættelse følger...

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh