Gå videre til hovedindholdet

Enhjørningen - en fødselsdagskage

Jeg har gennem nogle år hjulpet min veninde med kagepynt til hendes tvillingers fødselsdage.

De tidligere år har jeg lavet Ariel fra Den lille havfrue og Rapunzel fra To på flugt og Anna, Elsa og Olaf fra Frost og i år var temaet så helt anderledes, hvilket også betød, at det jeg skulle bidrage med var lidt anderledes...

De af jer, som følger mig på IG (agnethegirl82) har kunne følge lidt af processen, men der er også nogle billeder jeg ikke har delt, så inden jeg afsløre temaet og kagen helt, får i lige lidt teaser-billeder...



Som i kan se, havde jeg gang i en hel masse mini-udgaver af horn og ører. Pigerne skulle på skattejagt på vej hjem fra skolen og det de skulle finde var netop disse horn og ører, så de kunne lave deres egne enhjørningecupcakes, når de kom hjem. Super fin idé synes jeg og så havde min veninde købt ind i store mængder af krymmel, sukkerøjne og miniature-marengs. Det var SÅ gennemført. Mine marengs herunder er ganske normal ministørrelse...



Jeg tog hjem til min vende og hjalp hende med at lave smørcreme til kagerne, så hun bare skulle pynte med alt det ovenstående og servere. I samme snuptag viste jeg hende også, hvordan hun skulle smøre kagen op, så den kom til at stå fint. Jeg havde desværre glemt min egen spatel, så det kom til at foregå med en dejskraber. Jeg gjorde et hæderligt forsøg og det blev da også nogenlunde omend ikke så skarpt, som jeg gerne ville... Næste kage, som skulle laves ugen efter, skulle hun jo selv kunne lave smørcreme til og smøre op.

Jeg havde taget lidt sort fondant med til øjnene, så de også var lige til at sætte på. Jeg lavede ekstra sæt til, hvis der nu skulle gå noget galt. 
Vi kunne ikke sætte horn og marengs på, da køleskabet ikke ville kunne rumme kagen med horn og marengsen ville gå i opløsning. Men inden jeg gik, fik jeg placeret ørerne og sat øjnene på, så min veninde bare skulle sætte horn og marengs på. Jeg synes hun fik gjort et rigtig fint arbejde og kagen blev noget SÅ sød! Jeg tror faktisk, jeg har tænkt mig at "stjæle" idéen til næste års fødselsdagsfejring.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh