Gå videre til hovedindholdet

Borddækning til juleaften...

Så er det allerede blevet den 23. december og i morgen kulminere hele månedens forventninger og forberedelser... Jeg glæder mig! Det skal nok blive skønt...

I dag vil jeg tale lidt om borddækningen til juleaften og om hvordan jeg næsten altid til kort juleaften... Jeg ELSKER at dække bord og mener bestemt at noget af oplevelsen omkring maden er både præsentationen men også det veldækkede bord, som kan spille en afgørende rolle...

Jeg har arvet et stel fra mine bedsteforældre, som vi bruger juleaften - og egentlig også ved andre festlige lejligheder. Det er blevet til en tradition og jeg ELSKER det stel... Problemet er bare, at finde noget som pynt på julebordet, der passer til farverne på stellet...

I år tager jeg den naturens vej - all the way...

Jeg har indkøbt en kunstig granguirlande, julestjerne, mos, små kogler, klippet lidt gran af juletræet til dekorationer og lavet alternativ blomster- og dekorationskrukker (se hvordan længere nede i indlægget), som også skal have plads på bordet. Dertil skal vi have grankogler og lys. Selvfølgelig skal der også være plads til maden og dét er jo en udfordring i sig selv...

Det endelige resultat må i have til gode, men jeg vil gerne vise jer krukkerne, som jeg har lavet.


Alt hvad du skal bruge er nogle tomme dåser (fx fra flåede tomater, kager, modermælkserstatning eller lignende...), en rulle tyk jutte/bastsnor og en limpistol og så er det ellers bare at gå i gang...




I stedet for de hvide servietringe, som er vist her, så har jeg lavet nogle i en lækker naturfarve, som passer rigtig godt til mit arvestel og dertil kommer en anden farve serviet.

Jeg glæder mig allerede til at pynte og dække fint op til en hyggelig juleaften. Hvordan dækker i borddet juleaften?

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh