Gå videre til hovedindholdet

Lidt om årets julepynt...

I år har jeg talt meget om, at jeg var ked af, at jeg ikke kunne få en julekrans på døren. Vi må ikke lave huller i døren, her hvor vi bor. Det er jo egentligt forståeligt nok, når boligselskabet har betalt i dyre domme for at få den malet og lakeret.

En dag gik jeg forbi et af de andre huse herude, hvor beboeren havde løst det med kransen på en rigtig fin alternativ måde ved at hænge kransen op med en snor under husnummeret i stedet. Så måtte jeg i gang.

Jeg fandt kransen frem, som jeg har fra tidligere år og bånd fra gemmerne og måtte så ellers i Bilka, da mit andet pynt til kransen var gået tabt. Jeg fandt lidt forskellige skønne sager i en lidt alternativ julefarve. Kender man mig godt, ved man også, at jeg er meget traditionelt anlagt, hvad angår julen og dens farver. Det betyder, at jeg ofte holder mig primært til rød, guld og mørkegrøn, men i år talte denne blå/ turkisblå farve altså til mig og jeg er meget tilfreds med det enkle og fine resultat.


Trappen blev pyntet med det resterende bånd, gran og perler og jeg ELSKER det! Det er ikke sidste gang jeg pynter trappen på den måde!


Jeg er også gået en smule amok med hama perlerierne i år. Jeg har fået mig sådan en fin perleapp fra Anja Takacs (Danmarks perledronning) og synes det er vildt afstressende at sidde med det.

Jeg har fået lavet nissebørn (én til hvert barn)



Jeg har lavet julemanden i sin slæde med rensdyrene foran


Fine snefnug er det også blevet til og julemus til at byde velkommen i entreen... 

Hvert år har jeg givet mig selv lov til at købe ét nyt stykke julepynt til mig selv (bare for at jeg ikke går helt amok) og jeg er altid på jagt efter små snowglobes. Jeg ELSKER de fine rystekugler, men det skal jo ikke være bare hvilke som helst af slagsen - de skal gerne have et vintage præg, ligesom dem man kan købe i USA. Jeg har endnu ikke fundet nogen, men krydser fingre for, at jeg en dag finder lige præcis dem jeg søger...

Jeg har endnu ikke købet noget julepynt til mig selv, men til gengæld har jeg fået foræret 2 af denne slags nisse i adventskalenderen fra min veninde:


Kommentarer

  1. Du må en tur til Berlin - der kan du få snowglobes galore og det er hele året rundt. Jeg køber faktisk også mindst ét stykke julepynt om året. Når vi er i Berlin, køber jeg en engel og et ophæng med baby jesus og familie. Nogle år er jeg sluppet afsted med at købe et krybbespil også - dem samler jeg nemlig på. I år købte jeg et i januar måned da jeg var i paris, så min mand mente at det måtte være nok for i år. Din granpyntning er virkelig flot!

    Glædelig jul og et Velsignet nytår.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder som om at jeg virkelig MÅ en tur til Berlin! Der har jeg heller aldrig været, så det vil jo være at slå 2 fluer med ét smæk 😉
      Åhh ja de fine krybbespil! Det er stadig ikke lykkedes mig at finde et som jeg har tabt mit hjerte til, så det står stadig højt på min ønskeliste...
      Tusind tak! Jeg er virkelig også glad for det!
      Rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår til du og din familie også ❤

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo