Gå videre til hovedindholdet

Nyt fra symaskinen - del 8

I dag skal det handle lidt om årets julekjole, som jeg så ambitiøst kastede mig ud i at sy selv i år...
Det krævede både, at jeg lærte at sy indsnit og usynlig lynlås og jeg nåede i mål!

Jeg havde lånt Alt om Håndarbejdet nr. 11A (som åbenbart er nr. 10) på biblioteket og forelskede mig med det samme i to modeller i bladet. Kjolen på side 29 og skjorten på side 31 i bladet her. Jeg måtte bare lave kjolen til juleaften. Egentlig var den ikke dyr i materialer overhovedet. Den har ikke kostet mig mere, end hvad jeg skulle have givet for den i en butik. Jeg købte også materialer til skjorten og pønser lidt på at få den færdig til nytårsaften...

Faktisk var kjolen færdig et stykke tid før den skulle bruges og det eneste jeg manglede var bare et bælte som prikken over i'et. Men hold op det tog mig tid at finde et bælte, der passede. Jeg endte med at gøre et par fejlkøb til kjolen, men ikke så grelle, at jeg ikke vil kunne bruge dem fremadrettet.

Kjolen i sig selv var ikke svær at sy. Det svære var at skulle sy foer i og den der usynlige lynlås. Det eneste jeg har syet lynlås i før er pudebetræk og jeg siger dig, det er en del lettere... Jeg kom i mål, men jeg kan se på et andet billede fra juleaften, at jeg lige skal have rettet syningen til i den ene side af lynlåsen.

Jeg synes, at jeg kom ret godt i mål og glæder mig til at den skal bruges til andre festlige lejligheder fremadrettet.


Fra første prøve med bæltet, som jeg troede det skulle være... Jeg endte ud med et helt andet bælte.


Juleaften med det rigtige bælte og undskyld det lidt fjogede udtryk... Min mand var ikke lige i humør til at tage billeder...

Kommentarer

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh