Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg rigtig gerne vil skifte noget, af alt det der syntetiske farverige slik ud, som ungerne så gerne vil stoppe hovederne med.
Min chef og rigtig gode veninde havde en dag nogle lækre konfektkugler med på arbejde - ja jeg skriver konfekt, for de smagte faktisk ret syndigt og som om de ikke indeholdt lutter gode sager... Men da hun fortalte, hvad der var i, måtte jeg forsøge mig med at introducere dem herhjemme.
Det har været intet mindre end et hit for os alle og nu forsøger jeg at lave dem, så vi kan bruge dem til vores lørdagsslik. De mætter usandsynligt godt og selvom de smager så godt, at du lige må have én til, når du har taget den første, så oplever jeg sjældent, at jeg spiser mere end to...
Og opskriften, den er så enkel, at det slet ikke er til at forstå! Ofte synes jeg, at man skal ud og have fat i alt muligt ekstra, som man ikke lige har i skabt, men i dette tilfælde havde jeg alle ingredienserne hjemme fra første færd og det er først denne gang (3 gang) jeg har forsøgt mig med at trille kuglerne i poppet quinoa (som jeg fandt ved en tilfældighed i Søstrene Grene) og det smager også ret så fantastisk...
Til 1 portion skal du bruge
100 g friske dadler (udstenet)
1 spsk. kokosolie
15g kokosmel
1 knsp vanilje (du kan bruge vaniljepulver eller frisk vanilje, men jeg bruger bare vaniljesukker)
10g kakaopulver uden sukker
Hæld det hele sammen i en foodprocessor (jeg bruger min minihakker) og kør det sammen til en lind masse.
Tril massen til mundrette kugler og rul dem i kokosmel (eller andet lækker topping). Stil dem på køl mindst en halv time (gerne natten over).
Jeg plejer at lave 2 portioner og så holder det faktisk til langt ud over weekenden.
Bon appetit...
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...