Gå videre til hovedindholdet

Maj du søde milde...

Så nåede vi midten af Maj og det lugter allerede dejligt af sommer. Det kan tydeligt mærkes, at alle hungre efter en rigtig dejlig sommer og jeg skal da indrømme, at udsigten til regn både i morgen og fredag heller ikke tiltaler mig, men det er om noget rigtig godt for de ting jeg har plantet i haven!


Jeg har endelig fået pallerammer op at stå og plantet lidt krydderurter ud, hindbærbuskene og jordbærplanterne er kommet i jorden og det samme er ærterne.




I krukkerne er der plantet salat, squash og en skoleagurk. Og selvfølgelig står min rabarber stolt og lækker - den har haft godt af at komme ud i andre luftlag. Jeg har også sat lidt forspiring i gang, men ikke fået dem sat ud i solen før i dag... Krydser fingre for, at specielt spinaten bliver til noget. Det kunne være SÅ skønt, at gå ud og plukke det i egen have!


Generelt er der ikke kommet så meget skik på haven endnu. Jeg skal have lånt mig til en kanttrimmer og købt en håndskubber, så vi kan få trimmet både kanter og plæne, så det ser bare nogenlunde præsentabelt ud...



Ellers skal vores pallebord have en kærlig hånd med en omgang sandpapir og en træolie - det trænger virkelig! Det samme gælder for vores dejlige bænk. Da jeg malede den første gang tog jeg mig ikke tid nok til at få den slebet i bund og malet op igen og det hævner sig nu... Forhåbentlig vil vejret vise sig fra sin pæne side her i Pinsen, så jeg kan give det hele en overhaling. Jeg glæder mig allerede!

Kommentarer

  1. Det ser godt ud, Agnethe!
    Det er så skønt selv at dyrke noget til det spiselige køkken.
    Rigtig god pinse til dig og familien.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Anja 😊 jeg elsker at have fået haven til at gøre noget ud af det nu og det skal udnyttes 😉
      Rigtig god Pinse til dig og familien også 😊

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh