Gå videre til hovedindholdet

Lette hjemmebagte flutes

Min kære veninde Maria var så sød at dele opskriften på disse fabelagtige og super nemme flutes med mig for ikke så lang tid siden og når jeg siger nemme, så mener jeg det altså! Det tager ikke længere tid at lave disse lækkerbiskner i forhold til hævning osv som så meget andet bagværk og de bliver vildt sprøde og luftige. Jeg brugte en smule dansk vand i stedet for alm vand og det blev resultatet bestemt ikke dårligere af, så næste gang prøver jeg at erstatte hele mængden af vand med dansk vand og ser så hvordan det udvikler sig... Husk bare, at hvis du bruger dansk vand skal det mindst være stuetemperatur varmt og så skal brødene hæve en lille smule længere, men her taler vi højest 10 minutter.

Jeg har fået lov til at dele opskriften med jer mine kære læsere og endnu bedre, så har jeg fået lov til at prøve at videreudvikle opskriften, så jeg kan afprøve en masse og måske få nogle nye lækre flutes som resultat...

Maria's superlette flutes 3 stk.

25 g gær
3 dl lunken vand
2,5 tsk salt
1 spsk olie
500 g hvedemel

Gæren opløses i vandet. Tilsæt lidt af mel og herefter kan resten af ingredienserne tilsættes. Ælt dejen til den er jævn og glat. Lad den hæve lunt i en time.
Del dejen i 3 stykker og træk/rul dem ud til lange flutes. Lad dem efterhæve en halv time. Pensl med vand.
Bag i 18-20 min i forvarmet ovn ved 225 grader.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh