torsdag den 12. april 2012

Lette hjemmebagte flutes

Min kære veninde Maria var så sød at dele opskriften på disse fabelagtige og super nemme flutes med mig for ikke så lang tid siden og når jeg siger nemme, så mener jeg det altså! Det tager ikke længere tid at lave disse lækkerbiskner i forhold til hævning osv som så meget andet bagværk og de bliver vildt sprøde og luftige. Jeg brugte en smule dansk vand i stedet for alm vand og det blev resultatet bestemt ikke dårligere af, så næste gang prøver jeg at erstatte hele mængden af vand med dansk vand og ser så hvordan det udvikler sig... Husk bare, at hvis du bruger dansk vand skal det mindst være stuetemperatur varmt og så skal brødene hæve en lille smule længere, men her taler vi højest 10 minutter.

Jeg har fået lov til at dele opskriften med jer mine kære læsere og endnu bedre, så har jeg fået lov til at prøve at videreudvikle opskriften, så jeg kan afprøve en masse og måske få nogle nye lækre flutes som resultat...

Maria's superlette flutes 3 stk.

25 g gær
3 dl lunken vand
2,5 tsk salt
1 spsk olie
500 g hvedemel

Gæren opløses i vandet. Tilsæt lidt af mel og herefter kan resten af ingredienserne tilsættes. Ælt dejen til den er jævn og glat. Lad den hæve lunt i en time.
Del dejen i 3 stykker og træk/rul dem ud til lange flutes. Lad dem efterhæve en halv time. Pensl med vand.
Bag i 18-20 min i forvarmet ovn ved 225 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...