Gå videre til hovedindholdet

Karrysuppe med ris, æbler og kylling...

Denne suppe kan jeg så tilføje listen af supper, som jeg bliver ved med at lave (og den er ikke særlig lang!) for hold nu op hvor var den altså bare lækker!!! Hovedingredienserne er enkle og opskriften er lige til - den tager ikke lang tid om at blive klar - det der tager tid er at fintsnitte grøntsagerne...


Jeg lavede suppen i onsdags, fredag fik vores overbo en portion med hjem til aftensmad og lørdag aften fik vi selv resterne og suppen smagte stadig lige så delikat, som da jeg lavede den. Dog har jeg nogle ting, som jeg nok kommer til at lave om, bl.a. mængden af ris... Der skulle simpelthen så meget ris i efter opskriften, at suppen endte med at ligne en grød frem for en suppe og derfor tillod jeg mig at tilsætte ret meget ekstra vand! Næste gang bliver det til mindre ris - de bliver kogt separat og kommer i sammen med kylling efter jeg har blendet suppen, for det gør jeg nemlig også næste gang - jeg er ikke voldsomt god til grove supper nemlig og det heller ikke selvom at smagen var intet mindre end vindunderlig!

Opskriften er fundet på intet mindre end Føtex' hjemmeside og deler den med jer her i dens oprindelige form. Så har i selv mulighed for at justere, hvis i synes det er nødvendigt...
 
Karrysuppe med ris, æbler og kylling (4 pers.)
2 porrer
2 æbler
2 stilke bladselleri
1 tsk. mellemstærk karry
1 tsk. mild karry
2 dl Basmati ris (jeg brugte jasminris)
400 ml Kokosmælk 1 dåse
1 liter hønsebouillon
300 g levevis kylling i strimler
Lidt citronsaft fra en økologisk citron

Snit porrerne, skær æblerne i små tern og snit bladsellerien. Rist karryen et kort øjeblik i lidt af den faste kokosmælk, tilsæt ris og grønsager og svits endnu et par minutter. Kom resten af kokosmælken samt bouillon ved og lad det koge 12 min. for svag varme. Tilsæt kylling, kog endnu et par minutter og smag til med citronsaft, salt og peber. Server suppen rygende varm med brød. 

Bon appetit...

 

Kommentarer

  1. Den både ser ud og lyder rigtig lækker!

    SvarSlet
  2. Hvor ser den altså bare lækker ud søde..
    Tak for din hilsen på FB forresten.. Kunne nu være hyggeligt hvis vi boede lidt tættere på hinanden :)

    SvarSlet
  3. Ann: Tusind tak søde :D Det var også bare SÅ godt!

    SvarSlet
  4. Bianca: Ihh tak! :D
    Jamen det var da så lidt og det kunne helt sikkert være hyggeligt!

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh