søndag den 4. november 2012

På anbefaling - en tacotærte, nem aftensmad del 20

Min veninde postede en dag et billede af sin aftensmad på facebook og jeg måtte straks bede om opskriften, da retten så mere end lækker ud... Hun kunne så fortælle, at det var fra en af de kære Aalborgensiske mafia-pigers blog og at den smagte ganske udmærket...

Jeg vidste bare med det samme, at retten skulle på ugens madplan, for den er jo en super nem og god resteret (i hvert fald når man kun er 2 voksne og junior) med tilbehør... Jeg ændrede lidt i opskriften på tærtebunden men holdt mig ellers til anvisningerne på fyldet og havde en stor rest af kødet tilbage fordi mit tærtefad ikke var nær dybt nok. Så husk, hvis du bruger et almindeligt tærtefad kan du sagtens halvere mængden af kød eller fryse resterne ned, som jeg gjorde til en omgang almindelige tacos en anden dag...

Vi var begejstrede, eller jeg var i hvert fald - min mand var mest begejstret over tærtebunden og mente at fyldet godt kunne have undværet halvdelen af peberfrugterne... Men en sejr var det, da mindstemanden i dag tog mod til sig og smagte på retten også og kunne lide både det og guacamolen! Jeg kunne slet ikke få armene ned!!!

Tacotærten er fra Bittens blog - the forbitten word og jeg gengiver opskriften, som jeg lavede den. Har du lyst til at se originalopskriften klikker du bare på linket.


Tacotærte

TærteDej:
1 dl flydende becel (eller andet mærke)
3 dl hvedemel
1 dl fuldkornsrugmel
1 dl koldt vand
1 tsk salt

Fyld 1:
500 g hakket oksekød
1 hakket løg
1 pose taco-krydderi
1,5 dl vand

Fyld 2:
4 cherrytomater og 2 blommetomater, hakkede
1 hakket peberfrugt, rød
2 dl creme fraiche
3 spsk mayonnaise
1 tsk salt
½ tsk peber
2 dl revet cheddar ost

Tilbehør:
Guacamole og tortilla chips 

Forvarm ovnen til 250 grader. Bland alle ingredienserne til tærtedejen sammen. Tryk dejen ud i en almindelig tærteform og pres den godt til opad kanterne. Bag tærtebunden i ca. 10-12 minutter.

Så længe tærtebunden er i ovnen, kan du brune det hakkede oksekød. Tilsæt finthakket løg og taco-krydderi. Lad blandingen stege igennem nogle minutter, så det hele får en god smag.

Bland dernæst ingredienserne til fyld 2 og rør det hele godt sammen.

Fyld den bagte tærtebund, først med fyld nr. 1 og dernæst lægges fyld nr. 2 på som låg. Drys med lidt cheddarost på toppen og sæt tærten i ovnen. Bag tærten i ca. 15 minutter til den er gylden på toppen.

Bon appetit...

2 kommentarer:

  1. MUMS, det ser godt nok lækker ud og lyder i særdeleshed også sådan...jeg må virkelig prøve at lave denne - måske i morgen? Tak for tippet...jeg elsker nemme opskrifter ;O)

    SvarSlet
  2. Det var så lidt søde Betina :D Du går ikke fejl af den, det lover jeg dig og håber den behager lige så meget hos dig, som den gjorde her :D

    SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...