fredag den 25. oktober 2013

Æbler mig her og æbler mig der...

Her kommer ikke kun én men hele tre ting, jeg har lavet af de æbler, som kommer fra træet i gården. Nu er jeg også ved at være til bunds i dem og de har holdt godt! Mange er gået til bagværk og overraskende nok har jeg også brugt dem i suppe! Bare se her:

Først var det Meyers lækre æblemuffins, der stod for skud og som nu ligger trygt i min fryser og venter til en kold og grum dag, hvor de kan nydes med en lækker frosting...


Klik på billedet, så kommer du videre til opskriften. Denne gang prøvede jeg at erstatte 50g af hvedemelet med 50g mandelmel og de smagte bare endnu bedre end de originale!

Dernæst stod den på en lækker suppe, som jeg stødte på inde hos Sabina. Den lød simpelthen så indbydende, at jeg bare måtte prøve den...


Suppen er en karrysuppe med gulerødder, kokosmælk og æbler, super stærk (så pas på med karrypastaen) og super lækker, når efterårsvinden bider og det er bestemt ikke sidste gang vi skal have den herhjemme. Den eneste påtale min kære mand havde var: IKKE NOK BACON... Så da vi fik rester var der bestemt nok bacon!


Opskriften kan du finde HER hos Sabina og så bør jeg lige nævne, at jeg ikke er stor fan af koriander, så jeg byttede korianderen ud med 2 tsk. revet frisk ingefær, som jeg er stor fan af.

Sidst men bestemt ikke mindst et sukkerfrit bagværk. Lækre muffins med æbler og kanel, som er rigtig gode og indeholder langt færre kalorier, da der bages med rugmel og sukkeret erstattes med sødemiddel.


Opskriften på disse skal i bestemt ikke snydes for. Portionen her rækker til 12-14 muffins.

Muffins med kanel og æble
50g skummemælkspulver
100g rugmel
150g Perfect Fit, Isis (jeg havde kun Perfect Strø hjemme, så det brugte jeg i stedet)
1 tsk. vanillepulver
1 tsk. bagepulver
1½ tsk. stødt kanel
150g blødt smør
5 æg
1 æble

Kom alle de tørre ring i en skål. Bruger du Perfect Fit, skal dette tilsættes her. Bruger du derimod Perfect strø skal dette piskes sammen med æggene og smør.
Pisk smør godt i en anden skål og tilsæt ét æg ad gangen og pisk det rigtig godt med håndmixeren.
Riv æblet groft. Bland alle tingene sammen og vend æble i dejen til sidst.

Fordel dejen i muffinforme og bag dem i ovnen i 15-20 minutter ved 200 grader.

Hvad har du brugt dine æbler på?

6 kommentarer:

 1. Mums. Det er nu noget af det bedste ved efteråret. Alle de lækre ting man kan lave med æbler. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det nemlig! Jeg elsker at man bruger denne tid på at konservere og gemme til de "hårde" tider og når man er vokset op med det, så hænger det bare ved :D

   Slet
 2. Sikke der har været gang i æblelækkerierne!

  SvarSlet
 3. Iiih jeg elsker også alle æblerne, og det er med at nyde dem, så længe det varer ;)
  Ps. de smukke muffins har du lavet dem i IKEAs form til selve papirsformene siden du har kunne lave dem så smalle og høje? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig! Man kan nu være heldig stadig at kunne tiltuske sig nogle af de sene sorter fra venlige naboer eller familie ;)
   Jeg har nemlig lavet dem i den høje smalle form - den er rigtig god af have og BILLIG :D

   Slet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...