Gå videre til hovedindholdet

Nogle af æblerne er da blevet brugt...

Jeg var jo ude på æblerov for et par uger siden i vores fine æbletræ, der står i baggården og sikke en omgang æbler jeg og Elias fik hentet ind. Han var så stolt af at kunne hjælpe og hyggede sig med det.


Resultatet af vores rov er indtil videre blevet æblekage og en lækker vanillieæblemos, som står i køleskabt og som jeg ikke rigtig har besluttet mig for, hvad skal bruges til endnu.
Men æblekagerne blev spist i et ruf!


Prima Apfelkuchen
200g mel
125g sukker
125g smør
3 æg
2 tsk. bagepulver
saften af ½ citron
5 æbler

Dejen røres og lægges i en flad form. 5 æbler skrælles, skæres i kvarte, ridses tæt og lægges ovenpå dejen og strøs med sukker. Bag kagen ved jævn varme (175-180 grader) i ca. 40 minutter.

Bon appetit...

Kommentarer

 1. De ser lækre ud. Jeg har lavet små æbletærter, æblesmør og æbleboller (opskrifter på alle tre ligger på min blog). Men jeg har også kogt æblesaft i min saftkoger for at lave æblesirup. Det blev rigtig godt - fik noget mere saft ud af æblerne end jeg troede så noget blev bare drukket som rent saft. Det smagte rigtig godt - og jeg kan normalt ikke lide æblejuice :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :D
   Det lyder bare alt sammen rigtig lækkert og ihh hvor gad jeg godt, at jeg havde plads til en saftkoger og saftpresser herhjemme, så skulle der også laves hjemmelavet saft og sirupper for alle pengene ;)
   Saft og juice er også i min verden vidt forskellig ikke mindst fordi juicen oftest laves på koncentrat og det synes jeg godt kan være noget stærkt/bitter/harsk i smagen, så skal jeg vælge, så vil jeg hellere have en æblesaft end en æblejuice :)

   Slet
 2. Jeg har en helt masse små æbler og pærer fra min mor og fars have og har ikke kunnet finde en nem opskrift på tærte/kage!
  Så 1000tak for opskriften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh hvor lækkert Ann og er da super glad for, at kunne være til tjeneste ;)
   Du kan også lave mos ud af det til pandekager eller lignende - måske pigerne kan lide det? Du kan bare tilsætte lidt vanillepulver (eller vanillesukker) når du koger frugterne til mos - det smager herligt :D

   Slet
  2. Jeg er nu ved at lave 2 tærter efter din opskrift. Og så koger jeg store portioner mos med vaniljestang :D Det er så lækkert i en æblekage med makroner og flødeskum!!!

   Det er en rigtig dejlig og nem opskrift du har lagt ind!!

   Når jeg er færdig med æblerne skal jeg lave det hele igen, bare med pærer :D

   Slet
  3. Ahh hvor herligt! :D Det lyder bare så lækkert og er super glad for at det er noget der kan bruges :D Så bliver det smovsetid i det lille hjem ;)

   Slet
 3. Mums. Jeg har også fået lidt æbler hjem så nu skal jeg i tænkeboks. Tak for inspiration søde :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Nyt fra symaskinen - sommertøj skal der til - del 17

Med sommervejret er lysten til at sy sommertøj kommet bragende og det er i den anledning blevet til nyt sommertøj til både mig og mindstebarnet. Det meste er syet efter mønster, men jeg har også fundet inspiration hos Johanne Kohlmetz (som i øvrigt lige har udgivet en fin bog, som jeg har planer om at give mig selv i fødselsdagsgave) og for nylig er jeg begyndt at følge en gruppe af norske sy-piger på Instagram, som også laver enormt meget fint ud af genbrugsstof (duge, gardiner, sengetøj m.v.) og jeg synes det er helt fantastisk! Det har givet mig blod på tanden til at sy lidt mere i fast stof end jeg tidligere har gjort. Ikke kun til mindstebarnet, men også til mig selv... Først vil jeg lige vise jer mit første forsøg på at sy en etagenederdel: Nederdelen er syet i en lækker viscose som er købt hos Stoff og Stil og mønstret er også derfra. Jeg er meget tilfreds med den og så er jeg vild med farven! Nu skal jeg bare finde ud af, hvad jeg vil bruge den rest, der er tilovers til... Je