Nogle af æblerne er da blevet brugt...

Jeg var jo ude på æblerov for et par uger siden i vores fine æbletræ, der står i baggården og sikke en omgang æbler jeg og Elias fik hentet ind. Han var så stolt af at kunne hjælpe og hyggede sig med det.


Resultatet af vores rov er indtil videre blevet æblekage og en lækker vanillieæblemos, som står i køleskabt og som jeg ikke rigtig har besluttet mig for, hvad skal bruges til endnu.
Men æblekagerne blev spist i et ruf!


Prima Apfelkuchen
200g mel
125g sukker
125g smør
3 æg
2 tsk. bagepulver
saften af ½ citron
5 æbler

Dejen røres og lægges i en flad form. 5 æbler skrælles, skæres i kvarte, ridses tæt og lægges ovenpå dejen og strøs med sukker. Bag kagen ved jævn varme (175-180 grader) i ca. 40 minutter.

Bon appetit...

Kommentarer

 1. De ser lækre ud. Jeg har lavet små æbletærter, æblesmør og æbleboller (opskrifter på alle tre ligger på min blog). Men jeg har også kogt æblesaft i min saftkoger for at lave æblesirup. Det blev rigtig godt - fik noget mere saft ud af æblerne end jeg troede så noget blev bare drukket som rent saft. Det smagte rigtig godt - og jeg kan normalt ikke lide æblejuice :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :D
   Det lyder bare alt sammen rigtig lækkert og ihh hvor gad jeg godt, at jeg havde plads til en saftkoger og saftpresser herhjemme, så skulle der også laves hjemmelavet saft og sirupper for alle pengene ;)
   Saft og juice er også i min verden vidt forskellig ikke mindst fordi juicen oftest laves på koncentrat og det synes jeg godt kan være noget stærkt/bitter/harsk i smagen, så skal jeg vælge, så vil jeg hellere have en æblesaft end en æblejuice :)

   Slet
 2. Jeg har en helt masse små æbler og pærer fra min mor og fars have og har ikke kunnet finde en nem opskrift på tærte/kage!
  Så 1000tak for opskriften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh hvor lækkert Ann og er da super glad for, at kunne være til tjeneste ;)
   Du kan også lave mos ud af det til pandekager eller lignende - måske pigerne kan lide det? Du kan bare tilsætte lidt vanillepulver (eller vanillesukker) når du koger frugterne til mos - det smager herligt :D

   Slet
  2. Jeg er nu ved at lave 2 tærter efter din opskrift. Og så koger jeg store portioner mos med vaniljestang :D Det er så lækkert i en æblekage med makroner og flødeskum!!!

   Det er en rigtig dejlig og nem opskrift du har lagt ind!!

   Når jeg er færdig med æblerne skal jeg lave det hele igen, bare med pærer :D

   Slet
  3. Ahh hvor herligt! :D Det lyder bare så lækkert og er super glad for at det er noget der kan bruges :D Så bliver det smovsetid i det lille hjem ;)

   Slet
 3. Mums. Jeg har også fået lidt æbler hjem så nu skal jeg i tænkeboks. Tak for inspiration søde :)

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Andre har også læst