lørdag den 5. oktober 2013

Mad skal der til - del 2

Se jeg er jo slet ikke færdig med at berette om de herlige barselsbesøg vi har haft herhjemme og maden der er blevet serveret hertil...

Karin og hendes dejlige datter My var på besøg en formiddag. Vi havde egentlig en aftale den dag, hvor jeg endte med at skulle på sygehuset for at føde, for Karin havde vundet en give away jeg havde kørt på Madmama og så kunne hun jo både se mave og endelig få sin give away. Det endte dog med, at Karin og My kom på barselsbesøg i stedet og vi havde en rigtig hyggelig formiddag sammen.

Jeg havde bagt lidt lækkert til lejligheden, jeg skulle lige afprøve et par lækre opskrifter bl.a. en på en sukkerfri krydderkage og er du bims den var god - det synes mine smagsløg i hvert fald! Det bliver ikke sidste gang, den bliver lavet herhjemme... Dog snød jeg en smule og brugte en almindelig mørk chokolade til overtrækket, for det der sukkerfri chokolade, det koster altså en halv arm!


Krydderkage
25g Perfect Strø, Isis
2 æggehvider
50g flydende margarine
2 dl mælk
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt ingefær (eller 1 spsk. friskrevet ingefær)
½ tsk. stødt kardemomme
1 tsk. flydende sødemiddel (jeg brugte agavesirup)
100g mandler
100g rugmel
1 tsk. bagepulver

Pynt:
30g hasselnødder
85g mørk chokolade

Pisk strøsukker og æggehvider stive. Bland flydende margarine, mælk, krydderier og flydende sødemiddel i en skål. Blend mandlerne til en fin mel og bland denne sammen med rugmel og bagepulver. Vend det forsigtigt i æggemassen. Hæld dejen i en form med bagepapir og bag den ved 175 grader i ca. 45 minutter.

Hak hasselnødderne groft og rist dem på en tør pande. Smelt chokoladen i vandbad eller i mikroovnen og smør det ud over kagen. Drys med ristede hasselnødder og lad chokoladen størkne.

En rigtig dejlig let kage med den der super lækre krydrede smag, bare ikke nær så sød, som originaludgaven og det kan jeg rigtig godt lide... En kage jeg varmt kan anbefale, hvis du lige som mig godt kan lide krydderkage og ikke har lyst til at indtage de store mængder sukker, som normalt er i den slags kage...


Udover kagen og frugterne havde jeg også lige bagt en omgang hurtige boller med hvid hvede og grahamsmel. De blev ikke så luftige som jeg gerne ville have det, men de smagte godt og mættede!

3 kommentarer:

 1. Den sukkerfrie ser meget lækker ud - den må jeg prøve.
  Herhjemme trænger vi tit til noget godt, men det kan ses. Og nu er det ikke sommer mere, hvor der hele tiden er en anledning til lækre indtag. Så dit sukkerfrie forslag MÅ prøves.
  Bollerne, hvad opskrift bruger du der, er det "bare" en klassisk, hvor du erstatter noget af det hvide hvede med groft?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke - du må lade mig høre, hvad i synes om den :D
   Det er bare en almindelig bolleopskrift, men du kan også bruge den jeg har her på bloggen, der hedder brusebadsboller - minimal hævetid og altid gode boller uanset meltype :D

   Slet
 2. Mums, den lyder lækker den kage! Jeg er ret vild med sådan nogle krydrede kager, men laver dem desværre for sjældent :o(

  SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...