Gå videre til hovedindholdet

Besøg af mødregruppen...

... det kræver lidt ekstra lækkert til ganen og det fik vi... Jeg var fuldt ud tilfreds med både de lækre brød og den enormt saftige chokolade/banankage jeg også lige fik bakset sammen. Så oveni snakken, babyhygge og alt det andet der høre til i sådan en mødregruppe blev vi også ekstremt mætte og det var simpelthen sådan en hyggelig dag. Guf og så triller man ellers derud af. Men i skal da ikke snydes for billeder og opskrift, for begge dele kan varmt anbefales, også selvom man ikke lige er så heldig som mig, at have en mødregruppe at servere for og som bonus, så kan man også få gjort op med det runkne æble man har liggende i sin frugtkurv sammen med de brune bananer!


Koldthævede rugstykker med æble (16 stk.)
25g gær
4½ dl lunkent vand
1½ tsk. salt
1 spsk. olie
200g groft rugmel
150g grahamsspeltmel eller grahamsmel
ca. 350g hvedemel
100g revet æble
50g sesamfrø
Pensling og pynt: 1 sammenpisket æg og sesamfrø

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt lidt af melet, salt, olie, æble og sesamfrø. Rør herefter resten af de tre slags mel i og ælt dejen let sammen. Den skal være lidt fugtig.
Dæk skålen til med plastfilm og sæt den i køleskabet 4-5 timer eller natten over.
Drys med lidt hvedemel på vordet og form en firkant ud af dejen. Skær 16 tern ud af firkanten med en skarp kniv. Stil herefter stykkerne på bagepapir på en bageplade og lad dem efterhæve i 15-30 minutter. Pensel rugstykkerne med æg og drys med sesamfrø. Bag rugstykkerne i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.

Et lille tip: Der kan tilsættes 50g hakkede hasselnødder, hvis du er til ekstra knas.


Chokoladekage med banan
3 dl hvedemel
100g smeltet smør (eller margarine)
1 tsk. bagepulver
2 små bananer, moset (jeg brugte to store)
1 dl kakaopulver
1 spsk. citronsaft
1 dl sukker
2 dl koldt vand
2 tsk. vanillesukker
evt. 50g hakkede pecan eller valnødder

Opvarm ovnen til 175 grader (varmludt 160 grader) Læg bagepapir i en bageform (firkantet 20x20 eller rund 25 cm).
Sigt mel, bagepulver og kakao i en skål og bland sukker og vanillesukker heri. Bland nødderne i sammen med her, hvis du gerne vil have nødder i.
Bland smørret med de mosede bananer, citronsaft og vand. Hæld det over de tørre ingredienser og vend det godt sammen. Hæld dejen op i en form og sæt den i ovnen i ca. 25 minutter. Lag kagen køle af i ca. 15 minutter før du tager den ud af formen og lad den køle helt af på en bagerist.

Bon appetit!

Kommentarer

  1. Mums, bollerne er gode (ændrede lidt i opskriften, da jeg ikke havde rugmel hjemme) kh Pia

    SvarSlet
  2. Det er jeg glad for at du synes Pia og jeg er sikker på, at de også sagtens kan gå uden rugmel :D

    SvarSlet
  3. Sikke et traktement :o) Du har en heldig mødregruppe!

    De boller skal jeg vist prøve at bage...

    SvarSlet
    Svar
    1. Ahh så galt er det heller ik er det? ;)
      Hehe det synes jeg du skulle - de er virkelig grumme gode, men sesamfrøene kan godt komme til at smage funky hvis man opbevare bollerne i en plastikpose har jeg fundet ud af :(

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh