Gå videre til hovedindholdet

Spinat og fisk - a match made in heaven!

Som jeg før har nævnt her på bloggen, så er jeg evigt på jagt efter inspiration til at servere fisk på en ny og anderledes måde. Jeg er ved at køre lidt træt i de evindelige fiskefileter vendt i æg og rasp, fiskefrikadeller, indbagt eller ovnstegt laks, men det er også begrænset hvor kreativ jeg må være med fisken herhjemme, for jeg har en mand med ret så forfinede smagsløg (sagt med et glimt i øjet)

Derfor springer jeg også på enhver lejlighed til at få fisk, når jeg ikke spiser hjemme og specielt hvis jeg besøger mine forældre (hvillket sker alt for sjældent) som altid har lækker fisk i fryseren, lige til at kaste sig over. Sådan gik det også i efteråret (jaaa dette indlæg har været lææææænge undervejs), da jeg og ungerne tog hjem til mine forældre på visit og min mor så proklamerede, at hun havde lækker torsk i fryseren fra min onkel. Jeg MÅTTE bare have fingrene i den torsk og dette er hvad der kom ud af det:
Flødestuvet spinat med torsk og frisk pasta


Opskriften her er fra denne blog og er super lækker og nem at gå til...


500 g frossen hakket spinat 

4 dl. vand 
2 tsk. salt 
2 stk. porre 
2 tsk. olivenolie 
2 fed hvidløg 
500 g torskefilet 
3 dl. fløde 9 % - jeg brugte altså 18% madlavningsfløde
2 spsk. majsstivelse 
500 g frisk pasta 
½ tsk. sort peber 


Læg de frosne spinatkugler i en gryde med vand og salt og varm igennem til de er optøet.
Herefter skæres fisken i store tern og sættes til side.

En stor gryde med vand og lidt salt sættes over til at koge pastaen i senere.
Snit porrerne i skiver, varm olien op på en pande og pres hvidløget heri. Svits til det er lysebrunt. Kom porrerne op til og svits endnu et par minutter til porrerne har taget lidt farve.


Halvdelen af vandet hældes fra spinaten. Fløde og majsstivelse blandes sammen og blandingen hældes ned til spinaten. Kog blandingen op under omrøring til den tykner og bliver lækker.

Fisken kommes ned i spinatstuvningen. Læg låg på gryden og damp det hele i ca. 3 minutter.Smag til med salt og 
peber.

Den friske pasta koges efter pakkens anvisning, så den bliver al dente. Pastaen kan serveres ved siden af stuvningen eller hele retten kan anrettes i et dybt fad med pasta nederst, flødestuvningen ovenpå og drysset med de ristede porrer og hvidløg.


Bon appetit...
Kommentarer

 1. mums det ser godt nok lækkert ud...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Christina :D Det smagte også fantastisk :D

   Slet
 2. Det lyder vildt lækkert!
  Det tror jeg godt kunne ende som aftensmad her på matriklen!

  SvarSlet
 3. ...og vi endte med at få retten her til aften.
  Det smager altså rigtigt godt! Jeg fik dog ikke saltet nok - men det kunne vi gøre efterfølgende. Jeg valgte også at lave squash-pasta i stedet for almindeligt, men jeg kunne sagtens forestille mig noget spinat-båndpasta til kunne være rigtigt godt!

  SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

3. December - Historien om julesokken...

Er julesokken også en tradition hjemme hos jer? Hos min familie har det været en tradition lige siden jeg kan huske og bliver også en tradition, som videreføres til min søn. Det er simpelthen så hyggeligt, at der hver morgen fra d. 1 til d. 24 december er små gaver i sokken fra Julemanden/Julenissen (forudsat at du selvfølgelig har sat grød op til nissen eller småkager og mælk frem til julemanden...) Helt tilbage fra min barndom kan jeg huske forventningens glæde fra dag til dag - hvad var der mon i sokken næste dag... Pakkerne blev åbnet ved morgenbordet, mens vi hørte Morgennisserne i radioen og spiste vores morgenmad inden det blev tid til skole - ihh det var tider! Traditionen med julesokken kender vi nok bedst fra amerikanske film, men selv inden Hollywood slog klørene i julesokken, var der kendte historier omkring dennes oprindelse - den mest velkendte af dem alle må nok siges at være legenden om Den fattige mand og hans tre døtre: " For meget længe siden, levede der