Spinat og fisk - a match made in heaven!

Som jeg før har nævnt her på bloggen, så er jeg evigt på jagt efter inspiration til at servere fisk på en ny og anderledes måde. Jeg er ved at køre lidt træt i de evindelige fiskefileter vendt i æg og rasp, fiskefrikadeller, indbagt eller ovnstegt laks, men det er også begrænset hvor kreativ jeg må være med fisken herhjemme, for jeg har en mand med ret så forfinede smagsløg (sagt med et glimt i øjet)

Derfor springer jeg også på enhver lejlighed til at få fisk, når jeg ikke spiser hjemme og specielt hvis jeg besøger mine forældre (hvillket sker alt for sjældent) som altid har lækker fisk i fryseren, lige til at kaste sig over. Sådan gik det også i efteråret (jaaa dette indlæg har været lææææænge undervejs), da jeg og ungerne tog hjem til mine forældre på visit og min mor så proklamerede, at hun havde lækker torsk i fryseren fra min onkel. Jeg MÅTTE bare have fingrene i den torsk og dette er hvad der kom ud af det:
Flødestuvet spinat med torsk og frisk pasta


Opskriften her er fra denne blog og er super lækker og nem at gå til...


500 g frossen hakket spinat 

4 dl. vand 
2 tsk. salt 
2 stk. porre 
2 tsk. olivenolie 
2 fed hvidløg 
500 g torskefilet 
3 dl. fløde 9 % - jeg brugte altså 18% madlavningsfløde
2 spsk. majsstivelse 
500 g frisk pasta 
½ tsk. sort peber 


Læg de frosne spinatkugler i en gryde med vand og salt og varm igennem til de er optøet.
Herefter skæres fisken i store tern og sættes til side.

En stor gryde med vand og lidt salt sættes over til at koge pastaen i senere.
Snit porrerne i skiver, varm olien op på en pande og pres hvidløget heri. Svits til det er lysebrunt. Kom porrerne op til og svits endnu et par minutter til porrerne har taget lidt farve.


Halvdelen af vandet hældes fra spinaten. Fløde og majsstivelse blandes sammen og blandingen hældes ned til spinaten. Kog blandingen op under omrøring til den tykner og bliver lækker.

Fisken kommes ned i spinatstuvningen. Læg låg på gryden og damp det hele i ca. 3 minutter.Smag til med salt og 
peber.

Den friske pasta koges efter pakkens anvisning, så den bliver al dente. Pastaen kan serveres ved siden af stuvningen eller hele retten kan anrettes i et dybt fad med pasta nederst, flødestuvningen ovenpå og drysset med de ristede porrer og hvidløg.


Bon appetit...
Kommentarer

 1. mums det ser godt nok lækkert ud...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Christina :D Det smagte også fantastisk :D

   Slet
 2. Det lyder vildt lækkert!
  Det tror jeg godt kunne ende som aftensmad her på matriklen!

  SvarSlet
 3. ...og vi endte med at få retten her til aften.
  Det smager altså rigtigt godt! Jeg fik dog ikke saltet nok - men det kunne vi gøre efterfølgende. Jeg valgte også at lave squash-pasta i stedet for almindeligt, men jeg kunne sagtens forestille mig noget spinat-båndpasta til kunne være rigtigt godt!

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Andre har også læst