Nu begynder jeg så småt at lægge opskrifterne fra indlægget Den værdige mad op på bloggen. Det kan godt tage lidt tid, da jeg ikke lige husker, hvor alle opskrifter er fra, men de skal nok komme frem, så snart jeg finder dem.
Først tager vi lige 2 fluer med ét smæk, da jeg kan huske, hvor begge opskrifter er hentet fra, som here goes:
Cremet kartoffel-/porresuppe
Til 4 personer skal du bruge:
3/4-1 kg kartofler
3 porre
40g smør (BRUG SMØR, DET ER DET VÆRD!)
1 liter lys bouillon (og brug en god bouillon!)
½ liter fløde (13% eller piskefløde)
salt, peber
purløg eller persille som drys
evt.ristet bacon som fyld
Skær de skrællede kartofler i mindre stykker. Kog dem møre sammen med halvdelen (eller alle) de rensede og skivede porrer i bouillonen. Purér det hele i en blender eller foodprocessor og hæld blandingen tilbage i gryden sammen med resten af porrerne, hvis du har valgt at tage nogle fra. Tilsæt smør og kog endnu 5 minutter. Hæld fløden i og lad suppen varme igennem ved god varme. Smag til med salt og peber og drys rigeligt med purløg eller persille på suppen ved servering.
Kejzers Ostebrød
Du skal bruge:
Dej:
50 g smør
2½ dl mælk
25 gram gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 æg
ca 500 g mel
Fyld:
2 æg,
ca 300 gram fintrevet fed ost (jeg brugte 200 gram mozzarella 100 gram cheddar),
Paprika
Tørret oregano
lidt chilipulver
1 æg til pensling
en springform med høj kant.
Sådan gør du:
Smelt smør og køl det ned til fingerlunt med mælken. Opløs gæren deri og tilsæt salt, sukker, æg og mel og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve lunt og tildækket ½ times tid.
Imens laver du fyldet; pisk æggene sammen og rør osten i.
Når dejen er klar, rulles den ud til ca. 15x50 cm flade. Fordel ostemassen på dejen. Drys med paprika, oregano og chili udover.
Rul dejen sammen til en roulade og put "dejpølsen" rundt i kanten i springformen. Pres enderne sammen, så der ikke er åbne ender.Lad kringlen hæve ca 15 min. og pensl brødet med æg og drys evt med lidt mel og paprika.
Bag lidt under midten i ovnen på 200 grader i ca. 35 min.
Efter bagning kan det serveres varmt eller koldt (men lunt er at fortrække)
Først tager vi lige 2 fluer med ét smæk, da jeg kan huske, hvor begge opskrifter er hentet fra, som here goes:
Cremet kartoffel-/porresuppe
Til 4 personer skal du bruge:
3/4-1 kg kartofler
3 porre
40g smør (BRUG SMØR, DET ER DET VÆRD!)
1 liter lys bouillon (og brug en god bouillon!)
½ liter fløde (13% eller piskefløde)
salt, peber
purløg eller persille som drys
evt.ristet bacon som fyld
Skær de skrællede kartofler i mindre stykker. Kog dem møre sammen med halvdelen (eller alle) de rensede og skivede porrer i bouillonen. Purér det hele i en blender eller foodprocessor og hæld blandingen tilbage i gryden sammen med resten af porrerne, hvis du har valgt at tage nogle fra. Tilsæt smør og kog endnu 5 minutter. Hæld fløden i og lad suppen varme igennem ved god varme. Smag til med salt og peber og drys rigeligt med purløg eller persille på suppen ved servering.
Kejzers Ostebrød
Du skal bruge:
Dej:
50 g smør
2½ dl mælk
25 gram gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 æg
ca 500 g mel
Fyld:
2 æg,
ca 300 gram fintrevet fed ost (jeg brugte 200 gram mozzarella 100 gram cheddar),
Paprika
Tørret oregano
lidt chilipulver
1 æg til pensling
en springform med høj kant.
Sådan gør du:
Smelt smør og køl det ned til fingerlunt med mælken. Opløs gæren deri og tilsæt salt, sukker, æg og mel og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve lunt og tildækket ½ times tid.
Imens laver du fyldet; pisk æggene sammen og rør osten i.
Når dejen er klar, rulles den ud til ca. 15x50 cm flade. Fordel ostemassen på dejen. Drys med paprika, oregano og chili udover.
Rul dejen sammen til en roulade og put "dejpølsen" rundt i kanten i springformen. Pres enderne sammen, så der ikke er åbne ender.Lad kringlen hæve ca 15 min. og pensl brødet med æg og drys evt med lidt mel og paprika.
Bag lidt under midten i ovnen på 200 grader i ca. 35 min.
Efter bagning kan det serveres varmt eller koldt (men lunt er at fortrække)
Kommentarer
Send en kommentar
Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...