Gå videre til hovedindholdet

Rabarber trifli så englene synger...



Denne lækre sag blev serveret som afslutning på en hyggelig aften med venner og fordi jeg havde nogle rabarber, der skulle bruges. Synes altid jeg laver tærte af dem, så noget nyt måtte til og det blev til denne trifli, som jeg fandt opskriften på i Hendes Verden. Den er godt nok med jordbær OG sprut i den oprindelige opskrift, men det undlod jeg og skar lidt ned på sukkeret (fordi jeg ikke havde mere) også men ihh er du bims, det blev godt!

Jeg fandt opskriften HER, men vil for en god ordens skyld lige gengive den her, som jeg lavede den...

Rabarbertrifli med makroner
Til 4 personer skal du bruge:

12 makroner

500g rabarber
125g sukker
½ vanillestang

2 æggeblommer
2½ dl sødmælk
2½ spsk. sukker
1½ spsk. majsstivelse

Pynt: 2½ dl piskefløde, pisket til skum

Skyld rabarber og skær dem i 1 cm tykke skiver. Skrab kornene ud af vanillestangen og kom rabarber, sukker og den tomme vanillestang op i en gryde. Lad det simre i ca. 5 minutter, køl det af og fjern vanillestangen.

Pisk æggeblommer, mælk, sukker, vanillekorn og majsstivelse sammen i en gryde. Bring blandingen i kog mens du pisker. Lad cremen boble i ca. 1 minut, mens du røre i den. Kom cremen i en skål og drys evt. med lidt sukker på toppen, så cremen ikke trækker skind og afkøl cremen.

Pisk fløden til skum. Knus makronerne og kom dem i bunden af fire dessertglas. Læg lagvis frugtkompot, creme, makron og flødeskum i glassene. Pynt til sidst med flødeskum og et drys knust makron.

Bon appetit...

Kommentarer

  1. Nøj det lyder lækkert, det skal vi prøve, har SÅ mange rabarber og vi laver altid den samme slags rababerkage

    SvarSlet
    Svar
    1. Det synes jeg du skal Karin, den er TOSSEGOD :D

      Slet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære indlæg fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh