Denne lækre sag blev serveret som afslutning på en hyggelig aften med venner og fordi jeg havde nogle rabarber, der skulle bruges. Synes altid jeg laver tærte af dem, så noget nyt måtte til og det blev til denne trifli, som jeg fandt opskriften på i Hendes Verden. Den er godt nok med jordbær OG sprut i den oprindelige opskrift, men det undlod jeg og skar lidt ned på sukkeret (fordi jeg ikke havde mere) også men ihh er du bims, det blev godt!
Jeg fandt opskriften HER, men vil for en god ordens skyld lige gengive den her, som jeg lavede den...
Rabarbertrifli med makroner
Til 4 personer skal du bruge:
12 makroner
500g rabarber
125g sukker
½ vanillestang
2 æggeblommer
2½ dl sødmælk
2½ spsk. sukker
1½ spsk. majsstivelse
Pynt: 2½ dl piskefløde, pisket til skum
Skyld rabarber og skær dem i 1 cm tykke skiver. Skrab kornene ud af vanillestangen og kom rabarber, sukker og den tomme vanillestang op i en gryde. Lad det simre i ca. 5 minutter, køl det af og fjern vanillestangen.
Pisk æggeblommer, mælk, sukker, vanillekorn og majsstivelse sammen i en gryde. Bring blandingen i kog mens du pisker. Lad cremen boble i ca. 1 minut, mens du røre i den. Kom cremen i en skål og drys evt. med lidt sukker på toppen, så cremen ikke trækker skind og afkøl cremen.
Pisk fløden til skum. Knus makronerne og kom dem i bunden af fire dessertglas. Læg lagvis frugtkompot, creme, makron og flødeskum i glassene. Pynt til sidst med flødeskum og et drys knust makron.
Bon appetit...
Nøj det lyder lækkert, det skal vi prøve, har SÅ mange rabarber og vi laver altid den samme slags rababerkage
SvarSletDet synes jeg du skal Karin, den er TOSSEGOD :D
Slet