Gå videre til hovedindholdet

Det var ligegodt kagens!

Ja, kagemageriet har heller ikke stået helt stille. Der er blevet lavet lidt både i forbindelse med en prøvesmagning til en bryllupskage jeg skal lave til august for en tidligere studieveninde og så i forbindelse med vores egen 5-års bryllupsdag, som gik lidt forbi i stilhed (ikke mindst her på bloggen)...

Men i skal da ikke snydes for billeder af begge dele...

Det unge brudepar havde besluttet sig for at smage to forskellige - begge kager med hindbærmousse og så med henholdsvis hvide og mørke chokoladestykker.






Hvilket design brudeparret har valgt vil jeg lade være en hemmelighed indtil den store dag...

Vores egen mini-bryllupskage skulle spejle sig i vores bryllupskage fra for 5 år siden og hvad siger du, er det lykkes mig?

Bryllupskage anno 2009



Mini bryllupskage 2014



Fyldet var det samme som dengang, nemlig Ferrero Rocher mousse mellem lyse lagkagebunde (drømmekage) og lækker som bare pokker! Uhmmm det bliver jeg aldrig træt af...

Men her stopper festen ikke, for jeg har intet mindre end 4 kager mere på programmet her henover sommer og efterår. En fødselsdagskage i Juli, en bryllupskage og en 1 års fødselsdagskage i august og en et års fødselsdagskage i september. Det skal nok blive godt at komme rigtig i gang igen og få pudset færdighederne af endnu en gang...

Kommentarer

  1. Fine fine kager søde :) spændende med nye kager på tegnebrættet :)

    SvarSlet
  2. Hvor er de bare flotte! Du er så dygtig til at lave flotte kager!

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines ...

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr...

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo...